Onikişubat Belediyesi kentin kültürel yaşamına katkı sunmaya, el emeği göz nuru eserleri vatandaşların beğenisine sunmaya devam ediyor. Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan karma el sanatları, Onikişubat Belediyesi’nin katkıları ile “Ellerden Gönüllere” teması ile Piazza AVYM’de açıldı. 

Rölyef, resim, tel kırma, sim sırma, ahşap boyama gibi birbirinden farklı yaklaşık 50 çalışmanın yer aldığı serginin açılışını yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, sanatsal aktivitelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Eserleri sergilenen kadın kursiyerleri kutlayan Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:



“Hanımefendilerin el emeklerinin, göz nurlarının sergilendiği bir sergideyiz. Bu sergiyi daha önce görmüştük. Ancak sergilendiği nokta itibariyle daha fazla insanımız tarafından gezilip görülemeyeceği kanaatindeydik. Dolayısıyla bunları Piazza’ya taşıyalım, bu güzellikleri daha çok insanımız görsün istedik. Bir taraftan bu güzelliklerin beğenisini sağlayalım, bir taraftan da bu güzelliklere başka güzellikler katabilecek insanlarımızın teşvik edelim istedik. Belediyemizle beraber bu işte emeği geçen kardeşlerimiz buradalar. Bu güzellikleri yapan hanım kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu kabil çalışmaların vatandaşlarımızın beğenisine sunulması için bundan sonra da gayret göstereceğiz. Bütün kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum.”



Başkan Mahçiçek daha sonra, Piazza AVYM Genel Müdürü Ufuk Cezmi Bilge, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz ile birlikte serginin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra sergiyi dolaşan Mahçiçek, çalışmalar hakkında eser sahiplerinden bilgi aldı.

Karma el sanatları sergisinin 8 Haziran Çarşamba gününe kadar açık kalacak. 

Editör: Haber Merkezi