Kahramanmaraş Garnizon Komutanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşen ve Atatürk’ün fazla bilinmeyen, nadide fotoğraflarının bulunduğu sergi, Piazza AVM ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü.

 Kurtuluş’tan Cumhuriyet’e

Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında gerçekleşen sergide ulu önderin; Kurtuluş Savaşı’nın çeşitli cephelerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına, devrimlerin gerçekleştirilmesinden hayata gözlerini kapamasına kadar geçen süreçteki birbirinden değerli fotoğrafları yer aldı.

 Genelkurmay arşivlerinden seçildi

Ata’mızın, Genelkurmay Başkanlığı arşivinden titizlikle seçilen  fotoğrafları, AVM ziyaretçileri tarafından sevgi, minnet ve şükran dolu bakışlarla izlendi. Sergiyi gezerken bazı ziyaretçilerin yaşadıkları duygu seli nedeniyle gözlerinin buğulandığı görüldü.

Hatırasına yakıştı

Ziyaretçiler, kültür ve sanata verdiği önemi “Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” vecizesiyle ölümsüzleştiren Atatürk’ün, yine bir kültür sanat etkinliği niteliğindeki fotoğraf sergisi ile anılmasının, Ulu Önder’in hatırasına yakıştığını belirtip Kahramanmaraş Piazza yönetimine teşekkür etti. 

 

Editör: Haber Merkezi