Kahramanmaraş’ta birinci gündem maddesi: Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri. bende diyorum ki çalışan kazanır !

Tabi burada vatandaşın bilmediği , KMTSO üyelerinin özellikle pasif üyelerin yeni farkına vardığı olayı bir kere daha anlatmak istiyorum.

KMTSO seçimleri, bir dernek seçimi gibi veya bir muhtarlık seçimi gibi değil.

29 Meslek komitesi var, bu komitelere bağlı, şahıs ismi değil, bir örnek vermek gerekirse, Kipaş Holding temsilen Hanefi Öksüz veya Halil İbrahim Gümüşer  yazmaz. ! ne yazar..

O komitenin listesinde 7 asil 7 yedek şirket ismi yazar. şahısları değil şirketleri seçeceğiz.

Seçimi kazanan şirketlerin temsilcisi Meslek komitesi üyesi olur, oradan iki kişi ise kendi aralarında ki seçimle KMTSO Meclis üyesi olur.

Meclis toplanır, yönetim kurulu başkanı ile Meclis başkanını seçer.

Örnek olsun diye yazıyorum: 29 meslek komitesinin birinden adayım diye ortaya çıkan kişi, kendi gurubunda seçilmezse 28 Meslek komitesinde ki tüm kendi arkadaşları seçimi kazanmış olsun, o kişi başkan olamaz, meclise giremez bu defa Meclis kendi içinden birini başkan olarak seçer.

Dolayısı ile: KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, Başkan Adayı Mustafa Buluntu, önce kendi meslek komitesinden seçilerek meclise girmesi gerekiyor. yani şirketlerinin seçilmesi gerekiyor.. liste de bu isimleri göremeyeceksiniz sadece şirket ismi olacak.

 Başkanlık işi daha sonraki iş.

Bu sebeple : 5 bin üzerindeki pasif üyeyi aktif hale getirmek için , yoğun bir çaba görüyorum.. mücadele eden ise seçimin sonucunu ilan edecek !

 Mustafa Buluntu, başkan adayı olarak gündüzleri üye ziyareti yaparken, akşamları ise geniş katılımlı toplantılar yaparak : Projelerini anlatıyor.

30 ayrı projesini üyelere sunarak: Bizimle yol yürüyecek meslek komitesine oy verişeniz onları seçerseniz, ben bu projeleri yaparım ,” diyor..

Şahin Balcıoğlu da , Mustafa Buluntu da en güzel yaptıkları iş bana göre şu ana kadar : bir birinin hakkında bel altı vurması olarak beni sevindiriyor....

Mustafa Buluntu, “ Ben projemle konuşurum,” oy verir bizi seçerlerse projelerimi yaparım, seçmezler ise seçilen başkanı tebrik ederiz, oda bizim odamız elimizden gelen desteği verim,” diyor..

Şahin Balcıoğlu başkan ise : komitede çalışan arkadaşlarına : “ Başkan adayı Mustafa Buluntu ve meslek komitesi üyeleri ile ilgili tek bir kelime istemiyorum, biz çalışmamızı yapalım, üyelerin tercihi ne ise saygılı olalım, yaptığımızı anlatalım  ”diyor..

    Bu arada laf getirip götüren yok mu?

Elbette var ama bu sanıyorum 19 Kasım 2022 Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Ancak sahaya inenler, sahada çalışanlar seçimin sonucunu ilan edecek gibi görülüyor.

1994 den sonra ilk defa iki aday yarışacak olması sebebi ile oda seçiminde heyecan dorukta, sanıyorum, oy kullanma günü KMTSO çevresinde büyük park sıkıntısı yaşanacak gibi duruyor. bugün den onunda önlemini almak gerekir diye düşünüyorum.

    Bize sorulan ilk soru: seçimi kim kazanır!

Biz KMTSO üyesi değilim, bir meslek komitesin de de görevim yok, dolayısı ile bizim ki dışardan gazel okumak olur. Ancak benim 42 yıllık gazetecilik tecrübem bana şunu gösteriyor, sahada çalışan seçmenin elini sıkan bu seçimi kazanır?

29 Meslek komitesi üyeleri 29 gurup yaparak sahada gezmesi ile seçimin sonunu belirleyici olur, ki Mustafa Buluntu ekibi 100 ayrı gurupla sahada çalışma yapıyor.

Tabi: 5 bin üzerindeki pasif üyeleri, aktif hale getirmek için de yoğun bir çaba var, aidat borcu olanlar ödeme yaparak oy kullanma yetki belgesini alıyor.

Buda KMTSO kasasına iyi para gideceğini açık olarak gösteriyor, seçimi kim kazanır orasını bilemem ama kazanan kasa da iyi para bulacağı kesin.

İnşallah kavgasız, gürültüsüz böyle giderde, sonunda kazanan Kahramanmaraş olur diye dua ediyorum. Kazanan Kahramanmaraş olsun diyorum.

Kazanan KMTSO üyeleri olsun diyorum.

 İyi günler..