Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, sadece kitap fuarı gündemli ve çok güzel seviyeli bir basın toplantısı yaptı..

Kitap yükü altında inleyen eşeğe , o değerli kitapların içindeki ilmin hiçbir faydası olmaz, çünkü onları okuyup anlama kabiliyeti yoktur..

Ay da bir kitap satın almalıyız ve evimizde güzel bir kütüphane oluşturarak, o kitabı okumalıyız.. çocuklarımıza mutlaka okutmalıyız..

Unutmayın ki : okuma alışkanlığını, Gazete- Dergi, ile alınır kitap ile devam edilir.. mutlaka gazete okumamız gerekir.. bu sebeple her gün evimize bir gazete mutlaka girmelidir.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, öz veri ve büyük kaynak ayırarak böylesine güzel 2. Kitap fuarını organize ediyor.. kendisine teşekkür ediyoruz..

Ancak: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un gayreti ve çalışması yetmez, her iş para ile olmuyor, parasız yapılması gereken işlerde var.. Başkan’a destek olmamız gerekiyor..

Sivil toplum kuruluşları, gazeteciler, kamu görevlileri, bu kitap fuarının bir ucundan tutmamız gerekiyor..

Kahramanmaraş halkı , özellikle çocukları orta okul ve liseye giden anne ve babalar çocuklarınızın cebine bir harçlık koyarak mutlaka , çocuklarınızı kitap fuarına gönderin getirin, onlarda gönüllerine göre bir kitap alsınlar..

“Kitaba davet” kitap şeklinde davetiye de çok hoş olmuş, hazırlayan Züver Çetinkaya . M.Fatih Ertaş ve Çetin Canlı beye teşekkür ederim..

Hoş bir davetiye olmuş, bir yeniliktir.. tebrik ediyorum..

Ancak burada üzülerek şunu görüyorum ki : Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kitap Fuarı ekibinde gördüğüm heyecanı Kahramanmaraş halkında, sivil toplum kuruluşlarında da görmek istiyorum..

Üzerimizde ölü toprağı var !

Aman bana ne !..

Bana değmeyen yılan bin yaşasın !

Of , Trabzon’un ilçesi Of değil, işte Of!..

Herkes kaşınan yerini , kaşıyor !..

Oysa bugün birlikte vatana sahip çıkma zamanı !

Bugün şehrimizin sorunlarına sahip çıkma zamanı !

Yerimizden kalkmamız gerekiyor.. üzerimizdeki ölü toprağını atmamız gerekiyor, ama bizi ateşleyecek bir hareket gereklidir..

Of diyerek yerimizden bir kalkmamız gerekiyor.. Bu kitap Fuarına sahip çıkmamız gerekiyor.. Halk ile olmayan hiçbir etkinlik başarıya ulaşamaz..

Şiir ve Edebiyatın başkenti Kahramanmaraş halkı bu kitap fuarına sahip çıkmalıdır..

Geçen haftaki yazımda da değinmiştim: Kitap Fuarı içinde Kahramanmaraşlı şair yazar, fikir adamı ve tüm yayın evlerinin yayınladığı Kahramanmaraş ile alakalı ne kadar kitap varsa belediyemiz tarafından satın alınarak bir Kahramanmaraş bölümü açılmalıdır..

Bu yetmez: Kahramanmaraş Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz, sivil toplum kuruluşlarımız, yazar ve şairlerimize sponsor olarak kitaplarını bastırmalı.. 3 Kitap Fuarına Kahramanmaraş damgasını vurmalıdır..

İl dışından gelen biri Kahramanmaraş reyonuna geldiğinde: Kahramanmaraş adına ne kadar kitap çıkmışsa, şiir kitabı olur, edebiyat olur, tarih olur, sanat olur, kültür olur ne varsa hepsini burada bula bilmelidir..

Şehir merkezine de veya belediyemizin girişinde açılacak bir yerde bu kitapları yıl boyu şehrimize gelen misafirlerimiz burada bula bilmelidir..

Sözün özü: Kitap Fuarı harika bir olay, İnşallah 3. Fuar uluslar arası kitap fuarı olur, yabancı ülkelerden yayın evleri de gelerek burada reyon açar , Türkiye deki yayın evleri yetkilileri ile gönül dünyası Kahramanmaraş’ta buluşur diye bekliyorum..

Ancak: bir Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ile Kitap Fuarı olmaz, halk olarak başkanın yanında yer alarak herkes kendi gücü oranında manevi, maddi destek vermelidir..

Bu kitap fuarı ulusalarası bir fuar haline gelmelidir..

Fuar süresince: en az 15 gün otellerimiz dolmalı, her yerde ayrı bir panelle ilim ve gönül adamları Kahramanmaraş’a gelmelidir.

Bunun da yolu üzerimizdeki ölü toprağını atarak hep birlikte halk olarak kitap fuarına destek vermemize bağlıdır.. bizden söylemesi

İyi günler