Şehit ailelerinin ve gazilerimizin kendilerine birer emanet olduğunu söyleyen Nurhak Kaymakamı Özgür İşçimen programda yaptığı konuşmada şunları belirtti; “ Şehitlerimizin Muhterem Aileleri, Kıymetli Gazilerimiz,  Değerli mesai arkadaşlarım, Sizleri en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum” dedi.

İşçimen konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sözlerimin hemen başında, vatanı için, milleti için, bayrağı için, hepsinden önemlisi canından aziz bildiği mukaddes değerleri için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu yolda mücadele ederken gazilik mertebesine erişmiş gazilerimizi de şükranla yad ediyor, Rabbimden hepsine uzun ve hayırlı ömürler diliyorum” dedi.

İşçimen; “Değerli konuklar, Bugün burada aziz şehitlerimizin değerli yakınları ve gazilerimizle birlikteyiz. Hepsine devlet ve millet olarak minnet ve şükran borçluyuz.

Çünkü onlar en değerli varlıklarını, eşlerini, oğullarını, kardeşlerini; küçükler babalarını, bu vatan için şehit verdiler. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur ve bizler, sizler için ne yaparsak yapalım sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Sizlere olan minnet borcumuzu anlatmada ne söylesek azdır, ne kadar güzel kelimeler kullansak yetersizdir. Sizler, bu ülkenin, bu vatanın en onurlu insanlarısınız.

Sizlerin burada acılarımızı tazelemek istemiyorum. Biliyorum hepimizin yüreği yaralıdır. “Ateş de düştüğü yeri yakar” ama biz yine biliyoruz ki: dinimiz şehitliğe çok büyük önem vermiştir. Bizim inancımızda şehitlik en üstün mertebedir. Şehitler, yüce Allah’ın ve peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuşlar, cennetle müjdelenmişlerdir. Şehitlik, peygamberlikten sonra gelen en büyük rütbedir buna inanıyoruz. Bu inancımız  acılarımızı  dindiriyor, hafifletiyor.  Allah hepimize sabır ve dayanma gücü versin ve bir daha asla böyle acılar yaşatmasın.

Sözlerimin sonunda, tekrar şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Mekânları cennet olsun.  Gazilerimize şifalar diliyorum. Sizleri en derin sevgi ve saygı ile selamlıyorum” dedi.

Yemekten sonra İlçe Müftülüğü tarafından şehitler  için Kur’an okunup dua edildi.

Editör: Haber Merkezi