Gazeteciler Mehmet Fiskeci ve Neşe Yıldızhan’ın hazırlayıp sunduğu Kent Kulisi programında, kuruluş amacı esnafa kefalet sistemi ile düşük faizle kredi vererek kalkındırmak olan Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifleri gündeme getirildi.

29 Ocak 2023 Pazar günü Ala Palace salonunda S.S. Kahramanmaraş Merkez Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilecek. Kooperatif ortakları yeni başkanını seçecek.

Kooperatif Başkanlığı için mevcut Başkan Ali Rıza Kekeç ve İnşaatçılar Odası Başkanı Adnan Kozak olmak üzere 2 aday yarışacak.

Dün akşam Kent Kulisi programında canlı yayında gazeteciler Mehmet Fiskeci ve Neşe Yıldızhan, S.S. Kahramanmaraş Merkez Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ndeki yönetimin ve çalışan memurların birbirleriyle yakın akrabalık bağlarını gündeme taşıdılar.

Yaklaşık 30 yıldır aynı aileye babadan miras kalmış gibi adeta geçim kaynağı haline gelen kooperatifin durumu izleyenleri hayrete düşürdü.

Mevcut yönetim  akrabalık ilişkileri içerisinde kurulmuş bu düzenlerinin bozulmaması için genel kurulda yönetim kurulu adayı olacak ortaklara, seçimde oy oy kullanmaya hak kazanmış ortak listesini kanunlara aykırı keyfi bir uygulamayla vermiyor.

Canlı yayını izlemek tıklayınız

Editör: Haber Merkezi