Elektronik sigaralar normal sigaranın yaptığı bağımlılıkların ve bu bağımlılığın neden olduğu zararların en aza indirilmiş halidir. En kolay tanımı ile elektronik sigara cihazları gerçek duman yerine buhar oluştururlar ve sigara tüketen kişi duman yerine buhar çeker ciğerlerine bu buhar kullanıcı tarafından tercih edilir ise nikotinde içerebilir.

Elektronik Sigaralar Nasıl Çalışırlar?

E-sigara , dumansız, buharlaştırıcı bir mekanizmadır. Hava sensörü sigaranın ucundan hava çekildiğinde bunu fark eder ve entegre devreye haber gönderir. Devre ise hemen gücü açarak cihazın atomizer ismi verilen bölümündeki yüksek frekanslı bölümünü devreye sokar tugsen – wolfram teli derhal ısınır ve temas halindeki alkoloit sıvısını buharlaştırır. Oluşan soğuk buhar ise çekilen hava ile birleşerek nefes borusuna gider.

Dolum Sıvıları

Elektronik sigaranın içerisine konulan sıvıya dolum sıvısı diğer adı ile e-likit denmektedir. Bunlar kendi aralarında farklı aromalar da içerebilmektedirler veya mg ile ml olarak ikiye de ayrılır.

Likit mg: Seçtiğiniz dolum sıvıları da aynı ilaçlardaki gibi dozaj sistemi ile ayarlanabilmektedir. Mesela sert ve sık sigara tüketen birisi gerçek sigara hazzı aldığı dozda kullanabilmektedir zaman içerisinde daha düşük dozajlı elektronik sigaralara döndürerek en sonunda sıfır nikotin içeren bir elektronik sigara içebilir. İşte likit mg için buharın sertlik ve doygunluk oranı demek yanlış olmayacaktır.

Likit ml: likit ml ise yaşamımızda sıvıları ölçmek için kullandığımız mililitre birimidir. Örneğin meyve sularını ve ya süt şişelerini gibi. Orijinal Dekang likitler yalnızca 10 ml ölçek olarak üretilir ve sadece 10 ml olarak satılırlar.

Sahte Likit Nasıl Anlaşılabilir?

  • Kapak ağzında plastik kilidi olmaz, üzerinde bandrol olmaz
  • Şişe üstünde mg seviyesini belirten rakamlar yer almaz
  • İçeriği daha sıvı ve daha akışkandır
  • Şişe üstünde son kullanma tarihi yer almaz
  • Şişenin üstünde bulunması gereken plastik jelatinden güvenlik şeridi yer almaz.

Bu sıvıları direk olarak vücudunuza aldığınız için son derece özenli ve dikkatli olmanızda fayda var. Sahte e-likitlerin içeriğinde ne olduğu bilinmediği için ne derece sağlıklı oldukları da bilinememektedir bu gibi nedenler ile her zaman orijinal likitleri tercih etmekte fayda vardır.

Editör: Haber Merkezi