29.04.2016 – 13.06.2016 tarihleri arasında devam edecek olan başvuruların daha sağlıklı yapılması için Elbistan’da Ziraat Odası Toplantı Salonunda çiftçilere ve sulama sistemleri satışı yapan işyerleri çalışanlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim toplantısında katılımcılara Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konu uzmanı teknik elemanlar tarafından bilgi verildi.

Toplantı kapsamında katılımcılara;

·         Hangi konulara destek verildiği

·         Kimlerin başvuru yapacağı

·         Başvuruda hangi belgelerin istendiği

·         Bireysel sulama sistemlerinde hangi malzeme alımlarına hibe desteği verildiği hakkında detaylı bilgiler verildi.

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ayhan ÖZCAN ‘ Elbistan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak Elbistanlı çiftçilerimizin modern tarım yöntemlerini kullanmaları için eğitim ve yayım çalışmalarına devam etmekteyiz. Amacımız modern tarım sistemlerinin kullanımını yaygınlaştırarak birim alandan alınan ürün miktarı ve kalitesini arttırmak istiyoruz. Bu nedenle Elbistanlı üreticilerimizin hibe destekli basınçlı sulama sistemlerine başvurmalarını diliyorum’. Dedi.

Toplantı hibe desteği ile ilgili soruların cevaplandırılması ile son buldu.

 

Editör: Haber Merkezi