Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası 38’inci Meclis toplantısı, Hanifi Öksüz Başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemdeki maddelerin oylanmasını ardından Konuşan Meclis Başkanı Öksüz, “Kemal Karaküçük ’ün görevi devretmesi kendisine ait bir karar. Biz arzu ederdik görevine devam etmesini. Ama hem ailevi, hem de iş yoğunluğundan dolayı böyle bir talebi oldu. Odamıza 5,5 yıl emek verdi” şeklinde konuştu.



BİZLER İÇİN GÖREV
“Kahramanmaraşlı sanayici olarak kendimizi şu yönden eleştiriyorum” Diyen Öksüz: “Hep işimize kafa yoruyoruz. TSO gibi şehirdeki önemli kurumların, önemli sosyal faaliyetlere emek vermemiz lazım. Bu bizler için bir görev.  Kemal Karaküçük Sosyal bakımdan gerçekten çok önemli hizmetlerde bulundu. Ben bunun en iyi şahitlerinden biriyim. 6,5 yıl OSB’de, 5,5 yılda KMTSO Başkanlığı görevini yaptı. Çok dürüst bir şekilde hizmet etti. Mehmet Balduk’tan sonra bu görevi devir aldı. Mehmet Balduk’unda KMTSO’ya çok çok önemli katkılar var. Odayı belli bir yere getirdi. Bu iki başkanımız döneminde odamızı çok başarılı görevler yaptı. Burası önemli bir kurum iş dünyası için. Hepimiz sahip çıkmalıyız.  Burada birlik ve beraberlik var, takım ruhu var” dedi



KAHRAMANMARAŞ’IN EKONOMİK GELİŞMESİNİ HIZLANDIRMALIYIZ
Başkan Öksüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bildiğiniz gibi genel bir TSO seçimine çok kalmadı. Bu geçiş döneminde çok önemli seçim yapmak Ticaret Odası olarak uygun olmadığı görüşüne vardık. Yasalarda buna müsaade ediyor. Serdar Zabun Başkan yardımcısıydı. Bu geçiş dönemini kendileri ile devam edeceğiz. Kemal Karaküçük’te Meclis üyesi olarak aramızda görev yapmaya devam edecekler. Bu göreve talip olan arkadaşlarımız olacak. Sizlerin düşünceleri çok önemli. Birlik ve beraberlik içerisinde yeni bir yönetim oluşumu yapacağız. Odamızı çok önemsiyorum. Kahramanmaraş olarak ta çok önemli bir eksiğimizi görüyorum. Birlik ve beraberlik noktasında daha pekiştirici olmamız lazım. Odamız bunun için önemli bir kurum. Kahramanmaraş’a iş dünyası olarak çok önemli hizmetlerde bulundunuz. TSO’nun 90’ıncı yılı filminde de izledik, nerden nereye geldiğimiz. Atalarımız ne kadar fedakârlıklar yapmış. Biz onlara layık olmak için çok daha fazlalarını yapmalıyız. Özellikle her zaman vurguluyorum. Gelecek nesli iyi yetiştirmeliyiz” 

Editör: Haber Merkezi