Çok sayıda katılımın olduğu yemekte Bağrıaçıklar Doğan hırdavat şirket müdürü M. Mazhar BAĞRIAÇIK masaları tek tek dolaşarak, dostluk ve kardeşlik yemeğindeki tüm katılımcılara teşekkür etti. Bağrıaçık, sıcak bir atmosferde geçen dostluk ve kardeşlik yemeğinin ardından yaptığı açıklamada, Müşterilerine en iyi hizmeti verebilmek için yönetimiyle birlikte el birliği içinde çalıştıklarını ve müşterilerinin sorunlarının giderilmesi noktasında büyük çaba harcadıklarını ifade etti..

Bağrıaçık: “Bizim sektörümüz yoğun emek isteyen zahmetli işçiliğin bulunduğu katma değeri olan ve il ekonomisine, istihdama katkı sağlayan sektördür. Bizim bu dostluk ve kardeşlik yemeğini tertip etmemizdeki amaç, kentimizin de mobilya markalarının çıkması ve ülke genelinde adımızdan bahsedilmesini sağlamak adına bir araya gelip istişarelerde bulunmaktır. Sektörün dünü bugünü ve geleceği hususunda birlikteliğimizi artırmaktır.

Sektör çeşitliliği hususunda gerekenleri analiz etmek ve bu analiz neticesinde yeni yatırımlar için alt yapıda gereken aksesuarları temin ederek üreticilerimizin hedefleri istikametinde partner firma olarak hizmetimizi şekillendiriyoruz.” Diyen Bağrıaçık; Bugün mobilya sektöründe isminden söz ettiren illerimiz ve firmalarımız var, baktığımızda başarıya ulaşmalarının temelinde yatan unsurun birlik ve beraberlikle çeşitliği artırmaları ve guruplar halinde entegre çalışarak ihtisaslaşmalarıdır. Entegre çalıştığımız tüm partner firmalarımızı toplayıp yemek yiyip sorunlarımızı beraber paylaşıyoruz. Onun için huzurlarınızda tekrar tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Dilerim bunun devamı gelir ve firmalarımız sık sık bu tür ortamlarda bir araya gelip sorunlarımızın çözümü ve daha entegre çalışmalarda faydalı olabiliriz. Eğer bunu sağlayabilirsek ne mutlu bize.” diye konuştu.

MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE İHTİYAÇLARI VAR

“Tabi sanayide olan arkadaşlarımızın sorunları da var. Bu sorunları da inşallah zaman zaman bir araya gelerek değerlendireceğiz. Bu dava bu sıkıntı bizim davamız bizim sıkıntımızdır, gerekirse her platformda sesimizin çıktığı her yerde dile getireceğiz. Sanayideki arkadaşlarımızın en büyük ihtiyacı ise, mobilya ihtisas sanayi sitesi kurulmasıdır. Türkiye’de 34 tane ihtisas organize sanayi bölgesi var. Mobilya sektörümüz için bunlardan 4 tanesi Bursa’da. 1 tanesi İnegöl’de ve Kahramanmaraş ’tada bir adım atılmalı artık” dedi.

Bağrıaçık “Bu organize sanayi bölgeleri ve sektörel ihtisaslaşma yapılmış bölgelerde devlet, burada üretim yaparsanız size teşvik veririm diyor. SGK’da yüzde 75 kadar destek söz konusudur. Kurumlar vergisinin yüzde 75, yurt dışı seyahatlerinin yüzde 75’ini kadar destekliyor. Kahramanmaraş’ta ihtisas sanayi bölgesi kurulursa bu destekleri bizde alırız.  Türkiye 6 bölgeye ayrılmış. Birinci, ikinci derece kalkınma bölgeleri gibi desteklerin verilme oranları belirlenmiştir. Kahramanmaraş’ta beşinci bölgede, burada yüzde 50 civarında destek söz konusu.” Olduğunu ifa etti.

 

Dile getirmek şehrimiz ve sektörümüz adına bizim borcumuz diyen Bağrıaçık, “İhtisas sanayi sitesi kurulması, firmalarımızın bilgi paylaşımı yeni iş geliştirme, uluslararası araştırma verimliliğin artırılması, bölgenin çekim merkezi olması adına önemli destekler geliyor. Kahramanmaraş olarak Firmalarımız büyüdükçe şehirde sağlanan istihdam aratacaktır” diye konuştu. Bağrıaçık son olarak, Kahramanmaraş’ta mobilyanın hak ettiği yerden çok uzakta olduğunu bunu aşmak için yüksek istişare kurulu oluşturulması, daha sonra bir konsey altında birleşmeyi bu konseyin belirleyeceği yol haritası üzerine çalışmaların devam ettirilmesini gerektiğini kaydederek. “Büyükşehir, Onikişubat, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlıklarını, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanlığı, KOSGEB Müdürlüğü ve OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı bu çağrı dikkate almalarını rica ediyorum,” dedi. 

Editör: Haber Merkezi