KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya yaptı. Kendiside eski bir KSÜ öğrencisi olan Kaya, “Bu üniversiteden mezun olmuş biri olarak, vergi haftası münasebetiyle burada olmak sizlerle bir arada bulunmak mutluluk ve onur verici” diye konuştu. Devletin en önemli kaynağının vergi olduğunu hatırlatan Kaya, vergi bilincini toplumun her kesiminde yaygınlaştırılması amacıyla bu tür buluşmaları önemsediklerini belirtti.



Açılış konuşmasının ardından Kahramanmaraş Aslanbey Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Çetin, kayıt dışı ekonominin tanımı, ölçme yöntemleri, sebepleri ve sonuçları; kayıt dışı istihdam, nedenleri ve türleri; kayıt dışı ekonomi ve vergi politikaları, vergi bilinci, kayıtlı ekonomiye geçiş başlıkları altında sunumunu gerçekleştirdi. Son yıllarda alınan önlemlere ve kaydedilen aşamalara rağmen kayıt dışı ekonominin Ülkemiz açısından halen en önemli sorun alanlarından biri olmaya devam ettiğini belirten Çetin, “Kayıt dışılığın azaltılması halinde;  orta ve uzun dönemde ekonomik istikrar, gelir dağılımı ve istihdam gibi birçok makroekonomik unsurun iyileşmesi, ekonomide verimlilik düzeyi ve rekabet gücünün yükselmesi sağlanacak ve ayrıca kamu gelirleri artacaktır” diye konuştu.



Kahramanmaraş Aslanbey Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Çetin, kayıtlı ekonomiye geçiş için yürütülen çalışmalar ve kayıt dışı ekonomiye mücadele stratejisi eylem planı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Konferans sunumunun ardından KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Bakan tarafından, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticilerine plaket takdim edildi.


Editör: Haber Merkezi