KSÜ Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen seminerde KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek, Girişimcilik Destek Programı başta olmak üzere KOSGEB Destekleri ve yürütülen projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaygısız, Öğretim Üyeleri ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte KOSGEB İl Müdürü Dr. Sadık Gözek, Girişimcilik Destek programı başta olmak üzere KOSGEB Destekleri ve yürütülen projeler hakkında bir sunum yaptı. Girişimci adayı olan üniversite öğrencilerinin kendi işlerini kurmalarının ekonomiye sağlayacağı faydalara değinen Gözek, bu süreçte KOSGEB’in sağladığı desteklerle girişimcilerin yanında olduğunu belirtti.


Yeni Girişimci Desteğini sadece yeni iş kuranlara verilmekte olup öncesinde girişimci adaylarından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmaları gerektiğini belirten Gözek “KOSGEB bu eğitimler düzenli olarak kendi bünyesinde ve farklı kurum ve kuruluşlarla protokol imzalayarak veriyor. Son 3 yıl içerisinde Kahramanmaraş’ta 4000’den fazla girişimci adayı bu eğitimlere katılmış olup, bunların 300’den fazlası KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteğinden faydalandı.” diye konuştu.

KOSGEB Kahramanmaraş Müdürlüğünün Koordinatör olarak yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı projesini 2015-2020 döneminde de yürütmek için Avrupa Komisyonuna sunulan projenin kabul edildiğini belirten Gözek, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Genç Girişimciler İçin ERASMUS programını yürütmek için de proje sunulduğunu ve sonuçlarının beklendiğini kaydetti.


Gözek, genç girişimciler için ERASMUS programı hakkında şu bilgileri verdi: “ERASMUS programı kapsamında İş planını sunan yeni girişimcilerin ve üç yılı aşmamak üzere faaliyet göstermekte olan işletme sahiplerinin faaliyet alanlarına ilişkin Avrupa’da bir işletmede bir ila altı ay arasında çalışma, inceleme yapma fırsatı sahibi olacaktır.  Yurt dışında geçirilen süre zarfındaki ulaşım konaklama giderleri ülkelere göre değişmekle birlikte COSME programı kapsamında desteklenecektir. Benzer şekilde yurtdışındaki girişimcilerinde bölgemiz işletmelerini ziyaret ederek karşılıklı kazan-kazan prensibine dayalı bilgi ve tecrübelerini aktarmaları beklenmektedir.”

Programın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı tarafından Dr. Sadık Gözek’e plaket verildi.

Editör: Haber Merkezi