6 Şubat 2023 Depremi sebebi ile Deprem Bölgesinde zarar gören inşaat malzemeleri satan esnafın zararı ve stoklarını sıfırlanmasını isteyen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Sektör Komite Başkanı Durmuş Karcıoğlu: Bizde tüm malzemeler faturalı girmekte, depremde tamamı çöp oldu, Ama stoklarımızda görülüyor, özel yasal düzenleme ile bu stokların silinmesi ve KDV iadesi yapılması gerektiğini söyledi.

Özellikle Kahramanmaraş, Hatay , Malatya, Adıyaman ,  Osmaniye Gaziantep'in ise İslahiye ilçesi ile bu illerimizin ilçelerinde.. inşaat malzemesi satışı yapan esnafın tüm malı çöp oldu.. Satma imkanı yok diyen KMTSO Meclis Üyesi Durmuş Karcıoğlu : "Lavabo, klozet, seramik, fayans, alçı, çimento, kireç, seramik yapıştırıcısı , hırdavat malzemeleri ve benzeri 400 kalem üründe esnafın büyük zararı var..

Granit, Seramik, Fayans satan üyelerimizin tüm malları deprem de kırılarak çöp oldu.. Ama bu ürünler fabrikadan alınırken, parası ödendi.. KDV  verildi.. Bugün esnafın stoklarında görülmekte ve maliye vergi açısından büyük bir sorun olarak önümüzde duruyor.. Sayın Maliye Bakanımız başta olmak üzere yetkililerin bu konuyu çözmesi gerekiyor ve bu ürünler stoklardan düşürülmeli ve KDV iadesi yapılması gerekiyor.”

Durmuş Karcıoğlu :  " Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kanun Hükmünde Kararname ile inşaat malzemeleri satan esnafın kırılan dökülen, zarar gören mallarının stoklardan düşülmesi, fatura kesilemeyeceği için KDV iadesi yapılması gerekiyor. Bugün birçok esnafımız sermayesi sıfır oldu. Tüm malı çöp bir çıkmazın içine girdi. Bunun önünün açılması gerekiyor. Bu da Kanuni düzenleme ile olacak iştir.”

Editör: Haber Merkezi