Kahramanmaraş’ta 11.500 m2’si kapalı toplam 36.500 m2’lik alanda kurulu tesislerindeki üretimlerinin yüzde 70’ini ihraç eden Piserro,yurt içi ve yurt dışı satış noktalarını hızla çoğaltıyor. Şu an Türkiye’de ve yurt dışındaki mağaza sayısını 30’a ulaştıran Piserro markası, yurt içindeki pek çok şehir merkezi ve ünlü tatil beldelerinin yanı sıra Almanya, Fransa, Rusya, İran, İsrail gibi ülkelerdeki modayı takip eden mağazaların vitrinlerini süslüyor.
Piserro’nun dünya modasına yön veren markalardan birisi olma yolundaki hedefine emin adımlarla yürüdüğünü söyleyen Piserro Ceo’su Uğur Kısakürek, 33 ülkede marka tescili yaptırılan Piserro’nun gelecekteki hedefleri doğrultusunda 17 ülkede daha tescil ettirileceğini söyledi. “Şu an bu ülkelerin tümüne ihracatımız olmasa da gelecekte bir dünya markası olmayı hedeflediğimizden alt yapısını şimdiden tamamlamak istedik” dedi.
 
Hali hazırda Türkiye’nin 50 ilindeki önemli mağazaların vitrinlerini Piserro kreasyonlarının süslediğini kaydeden Uğur Kısakürek, 10 yıl içinde Türkiye’nin 5 önemli markaları arasına girmeyi planladıklarını ve çalışmalarını bu hedefe uygun olarak sürdürdüklerini ifade etti. Kısakürek, yurt dışı satışlarının ağırlıklı olarak Almanya, Rusya, İsrail, İran'a yönelik sürdüğünü ve şu an yurtdışında 5 adet Piserro-Shop mağazasının faaliyette olduğunu söyledi.
 
Kahramanmaraş’ın son yıllarda tekstilde büyük atılım yaptığını ve kentin sanayisinin birçok yeni markayı taşıyabilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Piserro Ceo’su Uğur Kısakürek, “Kahramanmaraş olarak böyle bir gelişmeyi sağlayabildiğimiz  için hem kendi adımıza hem de şehrimizin adına gurur duyuyoruz. Kahramanmaraş’ın dondurma, kırmızı biber, çelik eşya sektörü ve kuyumculuğun yanı sıra erkek giyiminde moda belirleyen bir konuma gelmesi ve dünyaya açılması Türkiye adına da gurur verici” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi