1980 yılında sıçrama hamlesi ile üretime serüvenine başlayan Kahramanmaraş, kat ettiği 35 senede başta tekstil olmak üzere birçok sahada üretim yıldızı oldu. Uluslararası arenada ulusal rakiplerini sollayan Kahramanmaraş, başarısına bir yenisini daha ekledi.
Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde yapılan Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışması "Türkiye 100" sonuçlandı. Yarışmanın birincisi 2011-2013 döneminde satış gelirlerini yüzde 8 bin 754 oranında artıran Maren Maraş Elektrik oldu.  

FİRMALARIMIZ HER ZAMAN ÜRETKEN 

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)  Başkanı Kemal Karaküçük, dünyada yaşanan krizlere rağmen Kahramanmaraşlı üretim yapan firmaların büyüdüğünü belirterek: “Yaşanan krizleri fırsata çeviren bir yapıya sahibiz. Özellikle üretim yapan tüm dinamik yapımız, artık yaşanan olumsuzlukları analiz ederek olumlu bir yapıya çeviriyor. Tek parolamız ‘üretim.’ Bunun yanında yapılan  AR-GE çalışmaları da birinci olmamıza en büyük etkenlerden birisi.  Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri yarışmasında birinci olan ve dereceye giren tüm şirketlere teşekkür ederim” dedi. 

EN HIZLI BÜYÜYEN ŞİRKET KAHRAMANMARAŞ 

Küresel ölçekte dikkati çekmek için yürütülen "Türkiye 100 Yarışması" sonuçlarına göre en hızlı büyüyen şirket olan Maren Maraş Elektrik oldu. Birincinin Kahramanmaraş'tan çıkmasına karşın şirket sayısı sıralamasında ilk sırayı 45 şirket ile İstanbul aldı. İstanbul'u 12 şirket ile Ankara, 7'şer şirket ile Kocaeli ve İzmir, 5 şirket ile Kahramanmaraş, 3'er şirket ile de Gaziantep, Konya ve Antalya takip etti.

Yarışmayı kazanan şirketlerin sektörel dağılımını bakıldığında "Bilgi hizmet faaliyetleri" 15 şirket ile ilk sırayı aldı. "Gıda ürünlerinin imalatı" 8 şirket ile, "Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler" 7 şirket ile, "Diğer imalatlar" 7 şirket ile, "Tekstil ürünlerinin imalatı" 6 şirket ile, "Başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı" 6 şirket ile, "İnsan sağlığı hizmetleri" 4 şirket ile sıralamaya girdiler.

Editör: Haber Merkezi