İstiklal Üniversitesi, 2020-2021 akademik yılından itibaren lisans düzeyindeki ilk öğrencilerini almaya başlıyor. 2020 YKS ile 41 öğrenci, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, İngilizce Mütercim - Tercümanlık Bölümü’ne yerleşirken, öğrencilerin eğitim yapacağı dersliklerde de hazırlıklar tamamlandı.

İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Küçükönder, eğitim-öğretime başlanacak olan binayı gezerek incelemelerde bulundu.

Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Yuvayapan’dan hazırlıklar ile ilgili bilgiler alan Rektör Özgül, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Pandemi süreci doğrultusunda eğitimlerin yüz yüze veya online olarak yapılmasına ilişkin kararın ilerleyen günlerde verileceğini belirten Rektör Özgül, şunları kaydetti:

“Bilindiği üzere bu yıl ilk kez lisans düzeyinde eğitimlere başlıyoruz. Bunun için Onikişubat Belediyesi tarafından tahsis edilen Yamaçtepe Gençlik Merkezi’ni İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İngilizce Mütercim-Tercümanlık bölümümüzün kullanımına sunduk. Buradaki tüm hazırlıklar da tamamlandı ve öğrencilerimizi bekliyor. Derslikler olsun, çeviri laboratuvarı ve konferans salonu ile oldukça kullanışlı bir bina ve şimdilik öğrencilerimiz burada eğitim-öğretime başlayacaklar. Tabi ki zor bir süreçten geçiyoruz. Hepinizin bildiği gibi pandemi dolayısıyla online eğitim yapma durumu da var. Bunun için de öğretim üyelerimiz gerekli altyapı hazırlıklarını yaptılar. Elbette ki biz öğrencilerimizin yüz yüze eğitim görmesinden yanayız. Ancak insan sağlığı her şeyden önemlidir. Bu nedenle eğitimlerin yüz yüze mi yoksa online olarak mı verileceğine, ilerleyen süreçte karar vereceğiz. Ben başta Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanefi Mahçiçek olmak üzere belediye çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten büyük emek vererek hazırladıkları bir binayı üniversitemize tahsis ettiler. Üniversitemizin kuruluş aşamasında verilen bu destek bizler için oldukça önemliydi. Diğer yandan üniversitemiz çalışanlarına ve değerli öğretim üyelerine de teşekkür etmek istiyorum. Üniversitemiz ve kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi