KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans salonunda  gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Öğr. Gör. Mesut Bilginer yaptı. Konuşmasında Teknokent olarak öğrencilere yenilikçilik ve girişimcilik kültürü anlamında katkı yapmak istediklerini kaydeden Bilginer, Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik konusundaki yazılarıyla en ideal ve iddialı isimlerden birisi olan Şeref Oğuz’u davet ettiklerini belirterek: Bizi kırmayan ve bu davetimize icabet eden Sayın Şeref Oğuz’a teşekkür ederim. İnşallah öğrencilerimize aktaracağınız tecrübeler onların gelecekteki yaşamlarına ışık tutar” dedi.

Bilginer’in açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Oğuz, Geleceği kurma, Ar-Ge, Yenilikçilik, Girişimcilik konuları ve örnek başarı hikâyeleriyle ilgili öğrencilere bir sunum gerçekleştirdi. Meslek hayatından kesitler sunduğu konuşmasında geleceği tahminin önemini vurgulayan Oğuz: “ Farklı düşünenler; ‘yok say’, ‘alay et’, ‘savaş’ ve ‘yücelt’ gibi dört zorlu kapıdan geçmek durumunda çünkü insan kafasındaki yeniye bu yoldan ulaşabilir” dedi.  Geleceğin de bir zihin yapısı olduğuna dikkat çeken Oğuz sözlerine şöyle devam etti: “Arkadaşlar farklı olandan asla korkmayın, size benzemeyenden nefret etmeyin, rakiple düello etmek yerine ona pusu kurmayın, aklınızı kullanmak yerine kurnazlık yapmayın, sabır yerine telaş, merak yerine biat, özgün yerine taklit, ödül yerine ceza gibi olumsuzluklarla zamanınızı kaybetmeyin. Unutmayın iyi bir gelecek dünü geride bırakmakla olur. Hata yapmaktan asla korkmayın çünkü hatalar sizin tecrübe ve birikim kazanmanıza sebep olur. Önemli olan ise hatanın nasıl tolore edileceğini bilmek” dedi.


Önümüzdeki yıllarda sağlık sektörü ve sağlık harcamaları alanının en önemli girişimcilik alanı olacağını ifade eden Şeref Oğuz, öğrencilere sağlık ve tarım alanları ile ilgili stratejik eylem planlarını incelemelerini ve bu konuda çalışmalarını tavsiye etti. Akademisyen ve öğrencilerin yoğun bir katılım gösterdiği etkinlik soru-cevap bölümüyle sona erdi. Program sonunda günün anısına Şeref Oğuz’a plaket ve ceviz oyma sandık hediye edildi.

 

Editör: Haber Merkezi