Osman Sayın Kapalı Spor Salonu girişinde Saat:10.00’da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasına müteakiben Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt açış konuşması yaparak şu ifadeleri kullandı.

“Sayın Valim , Sayın Kaymakamlarım, Sayın Belediye Başkanlarım, değerli katılımcılar;

Öğrenme insan oğlunun yaratıldığı günden itibaren bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmış ve günümüze kadar olan gelişmelerin ve değişmelerin temelini oluşturmuştur. iki günü eşit olanın zararda olduğunu ilim öğrenmenin doğumdan ölüme kadar devam ettiğini bildiren bir dinin mensuplarının dünya gelişimine katkı sağlamaması düşünülemez.

Öğrenme Şenlikleri, dünyanın çeşitli kentlerinde yıllardır başarı ile uygulanmakta olan ve hayat boyu öğrenme sürecine katkı sağlayan faaliyetlerdir. Dünyada ilk olarak 1967 yılında okuma-yazma haftası olarak kutlanmaya başlamış, daha sonra pek çok ülkede daha kapsamlı Öğrenme Şenlikleri düzenlenmeye başlamıştır.

Öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özellik, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım olanağı sunmasıdır. Bireysel gelişime yönelik merak ve istek uyandırma özelliği ile de yürütülen diğer hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden daha etkili olmaktadır.


Bunun için Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz geçen yıl üç pilot ilde bu yıl ise 21 ilde başlattığı Öğrenme Şenlikleri etkinliğini bizde Kahramanmaraş olarak bugün ilimizin kamu kurumları belediyeleri halk eğitim merkezleri okulları sivil toplum örgütleri özel müteşebbisleri ve ilimizin markası olmuş üretim merkezleriyle gerçekleştiriyoruz. katkı sunan  emek veren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum..

Ülkemizde Hayat Boyu Öğrenmeye katılım oranları Avrupa Birliği Ülkelerine göre daha düşük durumdadır. Bunun en büyük sebebi eğitim fırsatları hususunda yeterli bilgiye sahip olmama yada isteksizlik olarak görülmektedir. Bunun için geniş kitlelerin öğrenme fırsatları konusunda bilgilendirecek ve bilinçlendirecek organizasyonlara ihtiyaç duyulmaktadır..

İlimizde yapmaya çalıştığımız bu öğrenme şenlikleri tüm katılımcılarla birlikte öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel çalışmaları teşfik eden hayatın her alanını kapsadığını gösteren bir etkinlik olma hüviyeti taşımasını sağlamaktır

Şenliğimize  katılarak, gerekse katkı  sunarak emek veren ve şu anda …..stand da hizmet veren ve buranın dışında gerek sanatsal gerekse kültürel faaliyetleri organize eden tüm çalışma arkadaşlarıma, katılımcılara belediyelerimize Gençlik ve spor Müdürlüğümüzün ev sahipliğine basın mensuplarımıza ve isimlerini sayamadığım tüm katılımcılara  teşekkür eder programın amacına hizmet etmesi dilek ve temennisi ile tüm katılımcılara saygılar sunarım ”dedi.

Bu konuşmadan sonra Halk Oyunları gösterileri, Bando Konseri, Mehter Gösterisi ve Afşin Eshab-ı Keyf Yedi Uyurların temsili gösteri geçişinden sonra “Öğrenme Şenliği’nin açılış kurdelesi Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal,  , Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen tarafından kesilerek açılış gerçekleştirildi.


Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer basın mensuplarına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Öğrenme Şenliği” programının açılış konuşmasında Öğrenmenin bizzatihi kendisinin, hattı zatında bir şenlik olduğunu belirten Vali Mustafa Hakan Güvençer, “ Öğrenme Şenliğinin Kahramanmaraş’ta gerçekleşiyor olması çok mutluluk verici, çok daha kalabalık olacağını beklerdim ama daha bu ilk açılış günü, program birkaç güne yayılmış ve değişik alanlarda olacak. Milli Eğitim Bakanlığının bu tür özel programlarını, gerçek şenliğe dönüştürmek hepimizin elinde. Kahramanmaraş’ın tüm unsurları bunun farkında olsalar, gerek ki şu programın hazırlanmasında başta Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odamız, Belediye Başkanlıklarımız ve Sivil Toplum Örgütlerimizin önemli miktarı el ele vermişler, her geçen gün çok daha güzel olacak. Bu şenliği, hayata dönüştürmek, sokağa yayabilmek, her yaş ve cinsiyet grubunda ki insanlarımızı öğrenme faaliyetleri içine dahil etmek. Bu tür şenlikleri onun ayakları İnşallah toplum olarak öğrenmenin kıymetini zaten biliyoruz. Bu bilgimiz çerçevesinde İnşallah faaliyete geçireceğiz” dedi.

Açılıştan sonra Öğrenme şenliği bulunan İlçelerin, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının  ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Standları protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından gezilerek şenlik çalışmaları hakkında bilgi alındı, Maraş Dondurması Gösterisi izlendi, hatıra fotoğrafları çektirildi,


Şenlik kapsamında Kent Meydanında Trafik Eğitimi Simülasyonu (Emniyet Müdürlüğü), (Piazza AVM) 14.00’te Güzel Sanatlar Lisesi Resim Sergisi, Kahramanmaraş HEM) 14.30’da Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklardan Korunma Semineri (Halk Sağlığı Müdürlüğü) ve AFAT tarafından  Deprem ve Afet Konulu Seminer verildi.

Öğrenme şenliği etkinliklerine 5-6 Kasım 2014 Çarşamba ve Perşembe günlerinde devam edilecek.

 

Editör: Haber Merkezi