Ege Bölgesi; iklimi, doğal güzellikleri ve turizme yaptığı katkılar ile ön plana çıkıyor. Yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken popüler plajlarda unutulmaz tatiller yapabilirsiniz. Ege, kıyıları boyunca sayısız plaj ve koylara sahip olan bir bölge niteliği taşıyor. Ege sahilleri ise huzurlu ortamı, masmavi suları ve büyüleyen doğasıyla tatil tutkunlarının uğrak noktası haline gelmeyi başarıyor. Seyahat tutkunlarının da vazgeçilmezi olan Ege’de yer alan plajlar, oldukça bakımlı ve yoğun bir özelliğe sahip.

Güneşin sımsıcak yüzünüze vuracağı altın rengi kumlara sahip plajlarda tatil yapmak isteyenler, Ege’deki plajları tercih edebilir. İstanbul Didim otobüs bileti keserek, İstanbul’un kalabalığından sıyrılıp Didim’de muhteşem bir tatil garantilenebilir. Didim’deki plajların yanı sıra, Ege’de yer alan diğer plajlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

●        İztuzu Plajı: Caretta Caretta kaplumbağalarının nesli tükenmek üzere ancak, kaplumbağalar bu plajı yumurtlama alanı olarak seçmiş görünüyor. Denizi ve doğasıyla eşsiz bir tatil cenneti olan bu plajda tatil yapma deneyimi yakalayabilirsiniz.

●        Ölüdeniz Plajı: Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Ölüdeniz, gölü andıran sakin bir görüntüye sahip. Kendine hayran bırakan bu plaj, yerli yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarıyor.

●        Belcekız Plajı: En dikkat çeken Ege plajlarından bir tanesi daha! Derin ve serin olmasının yanı sıra, dalgalı deniziyle yüzmenin tadına varacaksınız.

●        Sarımsaklı Plajı: Dünya standartlarında olan bu plaj, kumları, denizinin temizliği ile Balıkesir’in en ünlü plajları arasına girmeyi başarıyor.

●        Ovabükü Plajı: Datça Yarımadası’nda yer alan en güzel koylar bu plajda görülebiliyor. Şüphesiz ki bu plaj Türkiye’nin de en güzel plajları arasında gösteriliyor.

●        Kabak Plajı: Kamp yapmaktan hoşlananlar, bu plajı tercih edilebilir. El değmemiş doğası ile dikkat çeken bu plaj, Fethiye sınırları içinde yer alıyor.

Ege’de Denize Girilecek Koylar

 İstanbul’dan Ege Bölgesi’ne gelen turist sayısı bir hayli fazladır. İstanbul gibi kalabalık ve yoğun şehirlerin stresi ve koşturmacasından kaçmak isteyenler, Ege’nin sakinliğini keşfe çıkmayı tercih ediyor. İstanbul İzmir uçak bileti kesen tatil tutkunları; Ege’nin incisi olan İzmir’deki koy, sahil ve kasabalarda tatil yapmayı seçiyor. Türkiye’nin en güzel koy ve denizleri Ege’de görülebilir. Ege kıyılarına giden bir uçak bileti alarak bulunulan ilden kısa sürede, buradaki koylara ulaşıp tatil yapmak mümkün. Tatilinizi yaparken, tercih edilebileceğiniz koylar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

●        Alaçatı Delikli Koyu: İzmir’de yer alan bu koy, oldukça sakin bir yapıya sahip.

●        Datça Hastane Altı Plajı: Muğla’ya bağlı olan sakin bir plaj daha! Çakıl taşlardan oluşan tertemiz bir plaj olma yapısıyla ön plana çıkıyor.

●        Mersinaki Plajı: İzmir Foça’da yer alan bu plaj, tertemiz deniziyle dikkat çekiyor. Kamp alanı için de muhteşem bir seçim.

●        Palamutbükü Koyu: Datça Yarımadası’nda yer alan etkileyici bir plaj olan Palamutbükü, rüzgârsız bir yerde bulunduğu için sakin sulara sahip.

●        Kilik Koyu: Bademli Köyünde bulunan bu koy, ismini kilden meydana gelen kumsal yapısından alıyor. Suyun dibinin oldukça net bir şekilde görülebileceği bir plaj!

●        Kavaklıburun Koyu: Uçak bileti alırken, Güzelçamlı’da yer alan bu koy düşünülerek bilet tercih edilebilir. Burası kamp, doğa yürüyüşü, piknik gibi aktivitelerin yapabileceği bir plaj olarak biliniyor.

●        Bodrum Cennet Koyu: Teknelerin uğrak noktası olan bu koy, Bodrum’da yer alıyor. Popüler hale gelmiş iki dağ arasında yer alan masmavi denizine aşık olunabilecek özellikte.

●        Dolungaz Koyu: İzmir’de en güzel kamp alanlarından bir tanesini keşfetmek için gidebilecek bir plaj.

●        Bördübet Koyu: Marmaris’in saklı cennetlerinden bir tanesi olan bu koy, uzun sahil şeridinden oluşuyor. Pamuk gibi kumlar ve metrelerce uzanan sığ sahiline şahit olmak mümkün.

Ege’de Nereye Tatile Gidilir?

 Özellikle İstanbul gibi kalabalık bir şehirde yaşayanlar, mutlaka sakin ve kendini huzurlu hissedebileceği bir yere gitmelidir. İstanbul Didim otobüs bileti keserek, bu sakinlik ve huzur tam anlamıyla yakalanabilir. Didim gibi Ege Bölgesi’nde tatil yapabileceğiniz birçok uğrak nokta bulunuyor. Özellikle, yaz aylarında ziyaret edilebilecek ya da uzun tatiller yapılabilecek tatil beldeleri arasından seçim yapılabilir.

Yazın Marmaris, Fethiye başta olmak üzere Alaçatı, Ayvalık, Asos, Cunda Adası gibi önemli tatil beldelerinde tatil yapabilirsiniz. İstanbul İzmir uçak bileti keserek, Urla’da da tatil keyiflendirilebilir. Tatil meraklıları tarafından sevilerek tercih edilen Gökçeada, Bozcaada ve Sarımsaklı da Ege’de muhteşem tatil rotaları arasında yer alıyor.

Ege Bölgesi’nde En Ünlü Tatil Noktaları

 Ege’de ün kazanmış birçok plaj, koy ve sahil kasabası bulunuyor. Ege’ye gidildiğinde, bu bölgenin muhteşem doğasına hayran kalmamak elde değil. Özellikle, İzmir, Muğla, Balıkesir gibi Ege illerinde yer alan plajlar oldukça popüler hale gelmiş görünüyor. İzmir’de ün kazanmış olan Ilıca Plajı, serin sulara açılan plajlarıyla ön plana çıkıyor. Muğla’da yer alan Belcekız Plajı ise yine tatil tutkunlarının uğrak noktası olduğu için popülaritesini korumakta.

Kumburnu Plajı ise Muğla’da yer alan eşsiz güzellikleri ve koylarıyla Mavi Bayrak taşıyan bir plaj olarak tatil severlere ev sahipliği yapıyor. Rotayı İzmir’e çevirenler, Karaburun Akvaryum Plajı’nı mutlaka ziyaret etmelidir. Sakin atmosferiyle kafa dinlenebilecek ünlü bir plaj olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Mersin Bağsak Koyu, Kleopatra Antalya gibi ünlü plajları da tatil rotanızda alternatif olarak kullanabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi