Milletvekili Karatutlu, mesajında global barışın önemine, Filistin-İsrail çatışmasının sona ermesi gerekliliğine ve Türkiye'nin göçmen sorununa değindi.

"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, tüm dünyanın barış içinde yaşamasının önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum," diyen Karatutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Filistin ve İsrail arasındaki çatışmaların son bulması ve insanların yaşam hakkına saygı gösterilmesi gerekmekte. Türkiye olarak, mültecilerin uğrak yeri olmaktan çıkıp, kendi vatandaşlarımıza ve dünya barışına katkı sağlayan bir ülke olmalıyız."

Karatutlu, Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Savaşı'nda oynadığı rolü ve bu uğurda canlarını feda eden kahramanları anarak, "Kahramanmaraş, kurtuluş mücadelemizde önemli bir yere sahiptir. Bu toprakları vatan yapan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin 2. yüzyılına girerken, birlik ve beraberlik mesajları veren Karatutlu, "Yeni yüzyılda, ülkemizde ve dünyada barış, kardeşlik ve hoşgörünün hâkim olması en büyük temennimiz. Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak, demokrasi ve insan haklarına dayalı, hukukun üstünlüğüne inanan bir Türkiye idealini her zaman yaşatacağız" dedi.

Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, mesajını, "Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, milletimizin ve Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Geleceğe olan inancımız tam, hedeflerimize ulaşacağımıza olan inancımız sarsılmaz" sözleriyle sonlandıran Karatutlu, barış ve kardeşlik vurgusunu bir kez daha tekrarladı.

Editör: Neşe YILDIZHAN