EMEKLİ İmam Hasan Erkoç

Milliyetçi, muhafazakâr, tipik bir Türk ailesi reisi…

 Hasan Hoca aktif memuriyet hayatından emekliliğe geçtikten sonra çocuklarının iyi birer tahsil alabilmesi için çalışmaya devam etti, ticarete atıldı.

 İnşaat işinin içindeydi. Kahramanmaraş’ın yeni sanayileşmeye başladığı dönemde bir yandan yeni yeni fabrikalar yapılırken, bir yandan da sanayileşmenin getirdiği zenginlikle yeni yeni yerleşim yerleri oluşuyor ve buralara binalar dikiliyordu.

 Hasan Hoca, bir tuğla fabrikasının bayisi durumunda işleri de ‘iyi’ derecesindeydi ve bu gelirlerle çocuklarının tahsil hayatını devam ettiriyordu. Kendi deyimiyle “muhanete muhtaç olmamak” için…

*          *          *

Makine Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç

Emekli İmam Hasan Erkoç Hoca’nın 5 çocuğunun en büyüğü…

 2001 yılında Ak Parti’ye ilk adım attığında 27 yaşında çiçeği burnunda genç bir mühendisti.

 Sıradan düz bir üye olarak girdiği partide neredeyse yaşı kendisiyle eşit olan akranlarıyla çekirdek bir kadro kurdu ve düz üyelikten çıkıp aktif siyaset yapmaya karar verdi.

 Partisinin önce Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı oldu…

 Başbakanının, “Siyaset yapıyorsanız, kendinizi, özel hayatınızı, her şeyinizi vatandaşa feda edeceksiniz, mesainizi, emeğinizi ortaya koyacak ve millete efendilik değil hizmetkârlık yapacaksınız” sözünü şiar edindi.

Ofisini babasına, kardeşlerine ve çalışanlarına emanet edip neredeyse bütün mesaisini partiye, dolayısıyla vatandaşa feda etti.

 Arkasında klasik “ağababa”ları, “fabrikatör”leri hele hele “Baron”ları hiç olmadı.

 “Ben Başbakanın arkadaşıyım, elbette siyaseti şekillendirme de benim de etkim olacak” diyen o malûm işadamı ya da onun çevresindekilere güldü geçti, ciddiye almadı çünkü onun arkasında teşkilatının emekçileri vardı.

 Birer birer çıktı merdivenleri ve İl Başkanı oldu.

 Partiye ve Başbakanına sadakatten zerre şaşmadı.

 Ve…

 Ve sadakatinin semeresini gördü, 27 yaşında girdiği siyasette 39 yaşında Kahramanmaraş’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

 Bir anormal durum olmazsa, Hasan Hoca’nın oğlu Fatih Mehmet Erkoç, 40 yaşında Büyükşehir Belediye Başkanı olacak…

 Hak etti mi?

 Elbette paraşütle havadan gelmedi. Çalıştı, çabaladı, deyim yerindeyse dişi tırnağıyla kazıyarak, emek vererek buralara geldi ve kim ne derse desin, sonuna kadar da haketti.

 Peki Erkoç, “Ateşten bir gömlek” olan Büyükşehir Belediye Başkanlığında başarılı olur mu? (Özellikle Harun Kahveci'nin ilginç görüşü)

 Bunu da Pazartesi günü yazalım…

 Netice olarak nasıl yorumlarsanız yorumlayın, Fatih Mehmet Erkoç Ak Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır…

 Anladıysanız, artık sessizce dağılalım arkadaşlar!

 DİPNOT: Yaklaşık bir yıldır “Erkoç aday olacak mı, olmayacak mı ya da aday yaparlar mı yapmazlar mı” tartışması bütün kentte yapılıyordu. Partisinin yönetimindeki arkadaşları da dahil hiç kimse “yüzde 100 Erkoç aday olur”demezken, iki istisna isim vardı. Birisi Baro Başkanı Metin Doğan, diğeri de İl Başkan Yardımcısı Uğur Dilipak… Bu iki isim de bir yıldır “Ak Parti’nin Büyükşehir adayı yüzde 100 Fatih Mehmet Erkoç” iddiasında bulundular. İki ismi de tebrik ediyorum…