31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için aday adayları sahaya çıkmaya başladı. AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci devam ederken, İnşaat Yüksek Mühendisi Alper Akbaş’ın da Onikişubat Belediye Başkan Aday Adaylığı için önümüzdeki birkaç gün içerisinde başvuru yapacağını öğrendik.

Dulkadiroğlu'ndan Turan Mahallesinde Parke Çalışması Dulkadiroğlu'ndan Turan Mahallesinde Parke Çalışması

2004 yılı yerel seçimlerinden bu yana AK Partinin çeşitli kademelerinde görev alan sahada aktif çalışan Akbaş, il yönetim kurulu üyeliği ve ilçe koordinatörlük görevlerini de yaptı. 2019 seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Akbaş, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görev yapmakta.

Mesleki kariyerinde de birçok önemli projeye imza atan Akbaş; Kahramanmaraş Karasu İçme Suyu inşaatı - saha mühendisi ve idari koordinatör olarak başlayarak Kahramanmaraş’ın içmesuyu teminini başarılı bir şekilde getiren ekibin bir parçasıydı.

Kahramanmaraş Ilıca Sarıgüzel Barajı Gövde Dolgusu inşaatı ve Hacınınoğlu Barajı ulaşım yolları başta olmak üzere çok sayıda DSİ baraj gölet ve taşkın koruma projelerini tamamladı.

Diğer taraftan inşaat yüksek mühendisi olarak okul inşaatları, sağlık tesisleri, yol inşaatları yapım işlerini ve çeşitli kurumların proje işlerini tamamladı. Özellikle altyapı işleri konusunda uzun yıllardır sektörde hizmet veren ve aile şirketleri olan inşaat firmasında ise yönetici.

Genç, dinamik, donanımlı ve şehrin sorunlarına hakim, özellikle de başarılı bir mühendis olması sebebiyle Akbaş’ın Onikişubat Belediye Başkan aday adaylığında isminin geçmesi kamuoyunda ilgi gördü.

Editör: Neşe YILDIZHAN