Ha belli oldu, ha belli olacak denilen AK Parti il başkanlığı meselesinde, heyecan zirve yaptı. Başlıkta da değindiğimiz gibi, artık sona gelindi.

Şehrimize geldiğinde, başkan adayları ile konuşan, üyeleri, delegeleri dinleyen genel koordinatör, Konya Milletvekili sayın Ömer Ünsal ve beraberindeki çalışma arkadaşı sayın Murat Yıldırım, herkesi dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatih Erkoç başta olmak üzere, bazı belediye başkanlarını da dinledi.

Av. Ahmet Özdemir, Ömer Oruç Bilal Debgici, Mehmet Akpınar, Fırat Görgel ve Ahmet Güngör…

Bunlar, il başkanlığı için adı geçen, kamuoyunda en çok konuşulan, hizmete, göreve ve nöbete talip olan güzel insanlar. Ki partiye emeği sinmiş yiğit insanlar.

Tabi herkes kendi fikrini, gönlünden geçen başkan adayını ballandıra ballandıra anlattı.

Bu gayet normal ve bir beis yok!

*

Geldikleri günün ilerleyen saatlerinde şehrimizden ayrılan genel koordinatör sayın Ömer Ünal ve arkadaşı, teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, telefonla görüştüğüm sayın Mustafa Ataş’a teslim ettiler.

Ve akabinde de AK Parti Kahramanmaraş milletvekillerini dinlediler ya da dinleyecekler. Bugün-yarın.

Tabi sayın vekillerin de bu meselede söyleyecekleri, önereceği isimler var.

Kim kimi destekliyorsa artık.

Kaldı ki, siyasete gönül verenler, özellikle AK Parti camiası hangi vekilin, hangi belediye başkanının hangi adaya destek verdiğini bilmeyen, duymayan kalmadı maşallah ve işallah!

*

Sayın koordinatörün adaylarla buluştuğu sıralarda, Ahmet Demirkol da girdi salona. ‘beni de dinleyin!’ dercesine. Aday mı değil mi, bilmiyoruz da, onun da söyleyecekleri varmış ki, konuştu, çıktı.

Hatırlayın, sevgili Demirkol, eski gençlik kolları başkanı.

Genç, delikanlı arkadaşımız. Hakkında hayırlısı olsun diyoruz onun için de…

*

İsimler, adaylar…

Bizim kalkıp burada isim vermemiz yanlış olur. Hele bu sıralar.

Çünkü bu günler tehlikeli ve gergin günler. Çünkü herkes beklenti içinde, herkesin kulağı Ankara’dan gelecek sese, mesaja odaklanmış iken, ‘şu olur, bu olur!’ şeklinde yanıltıcı bilgi vermek abesle iştigaldir.

Biz gazetemizde haberi yapınca, başlığı da ‘koltuk savaşı’ diye atınca, face’de yazımıza yorum atan milletvekili İmran Kılıç, bunun bir hizmet yarışı olduğunu ifadeyle başlığı beğenmediğini ortaya koymuş.

Sayın vekilim, iddia ediyorum, bu bir koltuk yarışı…

Hizmeti geç bir kalem!

*

Şimdi…

Bu meselede, bütün adaylar bizim arkadaşımız, kardeşimiz, dostumuz. Ki hepsi de gerçekten kişilikli, düzgün insanlar. Şahsiyetleri ile kimsenin bir sorunu yok.

Hizmet amaçlı koltukların olduğu yerde yarış da vardır, savaş da!

Kim atanacaksa…

Bu genel merkezin takdiri.

*

Söze nokta koyacak olursam, hepsi boş ve aday belli…

Konuşmalar, isim vermeler falan fıstık.

İl başkanının adı…