Bugün Ekonomik ve Korona Virüs Savaşı var!

1919 -20 de dedelerimiz , kazma , kürek, taşla, sopa ile milli mücadele yaparak o büyük zaferi şanlı tarih sayfasına yazmıştır.

Bugün 101 yıl sonra : Ekonomik ve Korona Virüs savaşında bizde o dedelerin torunları olarak yeni bir tarih yazarak bu savaşı kazanmak zorundayız..

TRT de Abdulhamithan dizisi var izleyenler çoktur.

O dizide benim izlenimim : Osmanlı Avrupa’nın makine çağına geçişte geri kalması sonucu o büyük Cihan İmparatorluğunun yıkılışına sebep olmuştur.

Abdulhamithan – Yerli otomobil, Gemi, Tren, Uçak yaparak dünyaya pazarlama planı yapsa Osmanlı o dönemden güçlenerek çıkardı.

  Neyse konumuz bu değil, uzun bir konu bu..

2021 yılına geliyorum: Türkiye ve Dünya da ekonomik kriz ve Korona Virüs savaşı var..

  İnsanlar patır patır ölüyor..

E- Ticaret başını aldı gitti, küçük esnaf ölüyor..

  Bugün bakıyorum: cep telefonu ve bilgisayardan korkmayan genç kuşağın hemen tamamı E – Ticaretle dünyanın her yerinden alış veriş yapıyor..

Bu da küçük esnafı bitiriyor..

Bankacı dostlarımız var: Para akışı nedir 2019-2020 kıyaslaması yaptırıyorum , 2020 çok hareketli geçen bankaların cirolarını artırdığı dönem.. 2021 de bu rakamların çok daha fazla artacağını söylüyorlar..

  Korona Virüsle biraz da : Kayıt altına girmeye başladık..

Herkes : İnternet üzerinden ve banka ödemeli alış veriş yapınca gerçek rakamlar ortaya çıkmaya başladı.

Kaçak kalmadı, şimdilerde herkes E- Faturaya geçiyor, E Ticaret , her şey sanal alemde dönmeye başladı.

Belki abartılı bula bilirsiniz ama bu samimi itirafım ben 20 yıldır hiç maaş almadım, bankadan veya banka atikten para çekmedim..

Maaş yatıyor, elektronik ortamda harcamamı yapıyorum , yüzünü görmediğim para benim hesaptan alış veriş yaptığım kişilerin hesabına gidiyor..

Çağımız bugün bu noktaya geldi..

Kahramanmaraşlı parasını bugün Kahramanmaraş’taki esnafa değil , Çin başta olmak üzere dünyanın her köşesindeki esnaf da parasını harcıyor..

Bilgisayar ve cep telefonundan dijital sanal alemden korkan belli yaşın üzerindeki bizler halen klasik bakkal alış verişi yapsak da cebimize para koyarak alış veriş yapsak da maalesef ki büyük kesim E ticaretle işini çözüyor..

Korona Virüs sebebi ile : Yemek, içmek, market, giyim – kuşam, mobilya başta olmak üzere hemen her kesim alış veriş internet üzerinden yapılmaya başladı.

Çok değil bir sene önce : Kargo şirketlerinin Kahramanmaraş şube müdürleri, bizimle çalışın diyerek bize ziyarette gelirdi..

Bugün ise : Geç kaldığın zaman kargolarda paketini verecek yer bulamıyorsun, kontenjanları dolmuş oluyor..

 Bu da şunu gösteriyor ki : Osmanlı son dönemi , makinaya geçiş olduğu gibi. Bugünde E Ticarette geçiş dönemi yaşıyoruz..

Türkiye ve dünya bugün E Ticarette ne kadar çok yatırım yaparsa o kadar çok para kazanacak yatırım yapmayanlar ise bu savaşı kayıp edecektir.

2021 yılını dünya savaşı ise E ticarettir , sanal aleme çok hızlı giriş yaparak , bu savaşı kazanmak için gece gündüz çalışmamız gerekiyor..

Çin malını dünyanın her köşesine satıyorsa, biz de malımızı dünyanın her yerine satmamız gerekiyor..

Bu savaşı kazanmak için önümüzde sayılı günler var.

Korona Virüs Savaşını maske , mesafe temizlik silahı ile

E- Ticaret savaşını ise , bilgisayar üzerinden internet kanalı ile daha çok mal satarak yapmamız gerekiyor.. ürettiğimiz malı sadece Maraş veya Türkiye değil dünyaya satmamız gerekiyor , böylece bu savaşı kazana biliriz..

12 Şubat Çete Bayramınız mübarek olsun

Maraşlı Bayramın Kutlu olsun