Yetiştirme Yurdu Koruma Derneği’nden Anlamlı Etkinlik 

Yoğun ilginin gösterildiği kahvaltı programına, çok sayıda davetli katılarak, çocuklar yararına derneğe katkıda bulundular. Ayrıca programa Aile ve Sosyal Politikalar Hizmetleri İl Müdürü Müslüm Ferdi Bozkurt, Sevgi Evleri Müdürü Furkan Öncülokur da katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Kadın Platformu Başkanı ve Yetiştirme Yurdu Koruma DerneğiBaşkanı Zeynep Özbaş Arıkan, yıllardır çeşitli etkinlik ve faaliyetlerle evlatlarımızın yanında maddi manevi destek olmak için gayret gösterdiklerini onların sosyal gelişimlerinde, eğitimlerinde ve her alanda yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

Arıkan, derneğe giriş hikayesinden kısaca bahsederek: “Kahramanmaraş’ı sosyal hizmetler alanındaki ilk derneği, benim içinde anlamı çok büyük çünkü sivil toplum çalışmalarıma ilk başladığım bana da bir okul olan ilk yer. 2 yıl öncesinde sevgili Hatice Evliya’dan bayrağı devralıncaya dek, üyelik, yönetim kurulu üyeliği ve çok uzun bir süre de başkan yardımcılığı yaptım. Ben derneğe ilk katıldığımda yurttaki gençler benden 1-2 yaş küçüktü. Dile kolay tam 35 yıldır bende bu derneğin çatısı altındayım. Bu geçen süre zarfında derneğimize çok emek veren, çocuklarımız için hiçbirfedakârlıktan kaçınmayan onlara annelik ve ablalık yapan ve şu an burada bulunan ve onlardan çok şey öğrendiğim çok kıymetli onursal Başkanı Sayın Hatice Evliya’ya, sevgili Günay Karademir’e, sevgili Eşeli Altun’a ve maalesef kaybettiğimiz sevgili Türkan Zıvkara’ya sizlerden kocaman bir alkış istiyorum” dedi.

Duygulu anların yaşandığı programda Arıkan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Gelelim bugüne, evet 2 yıl önce bu bayrağı devralırken, bugün yönetimimi oluşturan çok değerli arkadaşlarıma teklif götürdüğümde hepsi bir an bile düşünmeden bu kutlu görevi kabul ettiler. 
D43578B5 4B64 41Ca B26D 0E126568610A

Bizimle bu yolculuğa başlayan ama maalesef 6 Şubat depreminde şehit verdiğimiz iki arkadaşımız var, biri çocukluktan arkadaşım sevgili Atilla Sarıyıldız, diğeri hepinizin tanıdığı ve sevdiği hayat dolu sevgili Fehime Dokumacı. Onları ve daha kaybettiğimiz yakınlarımızı, arkadaşlarımızı, akrabalarımızı da burada rahmet minnet ve şükranla bir kez daha anıyorum.

Dbc16B05 085C 4090 80D7 07D09Aee4Fec

HER ZAMAN EVLATLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Bizler sevgi evlerinde kalan evlatlarımız için, onların sosyal alanda ki gelişimleri eğitimleri için ve her zaman onların yanında olduğumuzu hissettirmek için gayret ediyoruz.

Büyükşehir’den 7 Bin Kişiye Aşure İkramı Büyükşehir’den 7 Bin Kişiye Aşure İkramı

457D72Ad Ee87 4824 A2C5 8B294Dd0F9D5

Yıllardır yaptığımız gibi bugün de yarın da her daim onlar için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

1E90F795 3Bc5 44F2 A3Ee 9Dfb5B3C3Ce1
Çocuklarımız için programımıza katılan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” 

Daha sonra Sevgi Evleri Müdürü Furkan Öncülokur, sevgi evleri ile ilgili kısa bir konuşma yaptı ve Dernek Başkanı Zeynep Özbaş Arıkan’a düzenlemiş olduğu anlamlı programdan dolayı teşekkür etti.

A674B1Bf 118A 4332 90F6 99D3Fa1885B2

Editör: Melek Özgür