Genel kurulun divan başkanlığını Mesut Bilginer üstlendi. Toplantıda deprem sonrası yürütülen kültürel dayanışma faaliyetleri ve derneğin gelecek dönemdeki akademik vizyonu öne çıktı. Başkan Avgın, kurucu başkan Hacı Ali Özturan’ın ortaya koyduğu misyonu sürdürdüklerini belirterek önceki dönem başkanlarına teşekkür etti.
“Hedefimiz Genç Kalemlere El Uzatmak”
Genel kurulda konuşan Ali Avgın, Kahramanmaraş’ın UNESCO Edebiyat Şehri ilan edilmesinin büyük bir emekle gerçekleştiğini belirterek yeni dönemde gençlere odaklanacaklarını söyledi. Avgın, planlanan “Gençlik Akademisi” ile genç yazarlara destek sunacaklarını, kitap mütalaaları, beyit şerhleri ve usta-çırak buluşmalarıyla edebiyat iklimini güçlendireceklerini ifade etti.
Başkan Avgın, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası MESDER’in kültür camiası için önemli bir dayanışma noktası haline geldiğini vurguladı. Dernek binasının Alkış Dergisi ve Düşeyaz Dergisi gibi mekânsız kalan yayınlara ev sahipliği yaptığını belirten Avgın, “Yıkılan kültür bileşenlerine yuva olduk” diyerek dayanışmayı ön plana çıkardı.
Yeni Yönetim ve Denetim Kurulları Belirlendi
Oylama sonuçlarına göre MESDER’in yeni yönetim ve denetim kurulunda yer alan isimler şöyle:
Yönetim Kurulu (Asil):
Ali Avgın (Başkan), Zekeriya Çakabey, Tayyib Atmaca, Haluk Besler, Murat Zencir, Nimet Tekerek, Mustafa Alyaz
Denetim Kurulu (Asil):
Mesut Bilginer, Tuba Tezcan Akkurt, Mahmut Bostancı
Genel kurul, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.
MESDER’de 3. Olağan Genel Kurul Yapıldı: Başkan Ali Avgın Yeniden Seçildi
Kahramanmaraş’ın önemli kültür ve sanat kuruluşlarından Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği (MESDER), 3. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. 6 Aralık 2025’te dernek merkezinde yapılan toplantıda mevcut başkan Ali Avgın, oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.
Yorumlar




