Dün akşam Kent Kulisi’nde canlı yayın konuğumuz şehrin siyasi hafızalarından Anavatan Partisinin en güçlü dönemlerinde İl Başkanlığı yapmış, saygın sevilen İş İnsanı Mehmet Sabancı’ydı.

Sayın Mehmet Sabancı, temiz mazisiyle, dürüstlüğüyle, naif kişiliğiyle herkesin gönlünde yer edinmiş bu şehrin değerlerinden biri. Kendisini milletvekili ya da belediye başkanı olarak görmek isteyen geniş bir kitlesi var.

Program Partnerim Duayen Gazeteci Sayın Mehmet Fiskeci ile biz yayında Sayın Sabancı siyasi yol haritasını ve günümüz siyasetini, siyasi aktörleri konuşmayı planlamıştık. Yayınımızı izleyenler bilir bunları konuşmaya fırsatımız dahi olmadı.

Geçtiğimiz günlerde kendisi, sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir video ile ve katıldığı yayınlarda yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle üniversite öğrencilerinin burs ihtiyacı konusunda KMTSO Meclis Başkanı Sayın Hanefi Öksüz’e çağrıda bulunmuştu. Bu konuda liderlik yapmasını, sanayi kentinde tüm sanayicileri harekete geçirmesi çağrısında bulunmuştu. Tabi çok anlamlı bir çağrıydı. Öyle ki üniversite kazandığı halde maddi imkansızlıklardan gidemeyen, çok zor şartlarda okuyan öğrenciler var. Neticede bu gençler geleceğimiz, bizim çocuklarımız.

Şunu da biliyoruz birçok sanayicimiz öğrencilere bireysel olarak burs imkanı tanıyorlar. Ancak Sayın Sabancı, bir havuz oluşturulursa burs imkanına ulaşamayan öğrenciler de faydalanacak düşüncesindeydi.

Yayında bu çağrıya cevap gelip gelmediğini sorduk. Maalesef bir dönüş olmadığını çağrısının karşılıksız kaldığını üzülerek belirtti ve tam da yeni yollar arayacağını söylerken, KMTSO Başkanı Sayın Şahin Balcıoğlu, bir mesaj gönderdi, konuyla ilgili yayına bağlanmayı rica etti.  Biz de bu ricayı geri çeviremezdik.

Sayın Balcıoğlu, bu işi kendisinin üstleneceğini, seçimden sonra hayata geçireceğinin sözünü verdi. Hepimiz de çok sevindik. (Konuyla ilgili haberin detayları sitemizde yayında.)

Çağrı yapılan isim kayıtsız kaldı ama Sayın Balcıoğlu yine kendine yakışanı yaptı, bu anlamlı çağrıya cevap verdi. “Bu şehre dair her ne sorun varsa ben elimi taşın altına koyarım” mesajı da oldu. İşte olması gereken tam da buydu. Bu şehrin, bu ülkenin geleceği gençlere sahip çıkmak hepimizin görevi. Bu güzel işe vesile olan Sayın Sabancı’ya ve bu çağrıya kayıtsız kalmayan Sayın Balcıoğlu’na çok çok teşekkür ediyorum, bu şehre abilik yaptılar.

Bu sabah Sayın Balcıoğlu Basın Mensuplarıyla bir araya geldi. Önce kısaca yaptığı icraatlardan bahsetti hakkındaki asılsız ithamlara cevap verdi.

Bir insanın masaj salonuna gitmesinde ne art niyet aranır hiç anlamış değilim. Bugün birçok kişi özellikle bel rahatsızlığı olan, fizik tedavi gerektiren sağlık problemleri için medikal masajı tercih ediyor. Bu bir tedavi yöntemi.

Kaldı ki kendisi de masaj salonuna gittiğini inkar etmiyor. Sağlık problemi için gittiğini söylüyor. Ailesini dahi hedef alan ithamlara, KMTSO’dan para yediğine, tehditlere kadar söylenen bütün dedikodulara cevap verdi. İçini döktü. Alnı ak, vicdanı rahattı.  

Bu iftiraları atanlar, maalesef Müslüman geçinip suyu bile zemzem niyetine içen kişiler. Ruhunuz kirli, iğrençsiniz. Başka diyecek söz bulamıyorum. Ve böyle bir şeyin arkasına sığınıp bu kirli sözlerle oy alma peşindeyseniz vay bu memleketin haline. Allah siz ve sizin gibilere fırsat vermesin.

Keşke bu seçimde kişisel hırslar ön plana çıkmasaydı. Keşke büyük dediğimiz insanlar taraf olmasaydı daha sağduyulu, yapıcı olsaydı. Keşke hoşgörünün, kardeşliğin, demokrasinin güzelliklerinin hakim olduğu bir seçim olsaydı.

İş dünyasının bölünmesine, dostların birbirini kırmasına hiç gerek yoktu. Maalesef gönüller incindi tamiri zaman alacak. Seçimler ama bizler yine birbirimize ihtiyaç duyarız.

Seçimin sonucu şimdiden ortada. Ancak bu seçimden çıkarılması gereken çok ders var.

Hadi hayırlısı…