Bilindiği üzere geçen Cumartesi günü Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası komite seçimi gerçekleşti.

Mevcut Başkan Şahin Balcıoğlu ve Mustafa Buluntu olmak üzere iki aday başkan adayının listelerinin yanı sıra komitelere bağımsız adaylar da çıktı.

Neticede toplamda 29 komitenin, 20 tanesini beyaz liste ile yarışan Mustafa Buluntu’nun listesi, 6 tanesini mavi liste giren Şahin Balcıoğlu’nun ve 3 tanesini de bağımsız giren komite adayları aldı. Böylece komitelerin yüzde 70’ni kazanan Mustafa Buluntu başka bir sürpriz olmazsa KMTSO’nun yeni başkanı olacak. Çünkü henüz başkan seçilmedi. Listeler askıda Seçim Kurulu tarafından onaylandığında önümüzdeki Cumartesi günü Meclis Başkanı, ardından yeni yönetim ve başkan seçilecek.

Kazanan tarafa hayırlı olsun demek düşer, inşallah şehrimiz için güzel işlere imza atılır.

Tabi kazanan tarafın işi hiç de kolay değil, büyük vaatlerle, 7-8 aylık bir çalışmayla seçimi aldılar. Vaatler hem basın hem de üyeler tarafından mercek altında olacak.

Kaybeden taraf da muhasebesini yapacaktır, yapıyordur da.

Ben baştan beri Sayın Balcıoğlu’nun seçilmesi gerektiğini beyan ettim, tarafımı belli ettim. Beyaz listede çok yakın dostlarım da vardı. Onlara da açıkça söyledim. Hiçbir zaman ikili oynamam net olurum. Etrafımdaki herkesten de bunu beklerim.

Sayın Balcıoğlu, 2 yıllık başkanlık süresince özellikle pandeminin en yoğun yaşandığı günlerde bile Ticaret ve Sanayi Odası’na özlenen ivmeyi, kurumsal kimliği kazandırdı, bu şehirde odanın varlığını hissettirdi. Hiçbir zaman Başkanlık kimliğini şahsi menfaatleri için kullanmadı. Hem şehir sanayisinin ve ticaretinin hem de turizm adına büyük kazanımlar sağladı. Bunu kimse inkâr edemez. Sayın Balcıoğlu, her şeyden önce Odanın kurumsal hafızası. Daha fazlasını yapmayı planlıyordu ama nasip olmadı. “Kazanırsam sevinmem, kaybedersem üzülmem” demişti. Kaldı ki yeni yönetimin yapacağı her başarılı işi de tebrik edecek, sevinecek kadar da yüce gönüllü birisidir. Teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.

Kendisi bundan sonra ne yapmayı planlıyor bilemem ama bence bu şehre hizmetten vazgeçmemeli. Bu şehir için büyük bir değer ve asla yalnız yürümeyeceğine eminim.

Ticaret ve Sanayi Odası bu şehrin geleceğine yön verecek en önemli kurumlardan biri. Hatta en önemlisi. Alınan sorumluluk çok büyük. Ancak beyaz listenin komitelerinde bir tane kadının olmaması çok üzücü. Mavi listede kadınlar vardı fakat bildiğim kadarı ile enerji grubundan sadece 1 tane kadın meclise girebildi. Yönetimde ve mecliste kadın sayısının fazla olmasını çok isterdim. Hatta meclis başkanlığını bir kadının yapmasını arzu ederdim. Maalesef karar alma mekanizmalarında kadınlara yer verilmemesi, verilmeyen değerin göstergesi diye düşünüyorum.

Sayın Buluntu ve ekibini tebrik ediyor, başarılar diliyorum, Sayın Balcıoğlu’na hizmetleri için sonsuz teşekkürler ediyorum. Kazanan Kahramanmaraş olsun.