Dijital platformda Kent Kulisi ekranlarında bir buçuk yıldır değerli büyüğüm mesleğin duayeni Sayın Mehmet Fiskeci ile birbirinden kıymetli konuklarla kentimizin sorunlarını, halkın beklentilerini ve şehrimize yapılan hizmetleri gündeme getiriyoruz.

Yayınlarımızda kendi fikrimizi bir yana bırakıp, büyük bir titizlikle objektif olmaya çalışıyor, fırsat buldukça izleyicilerimizden gelen olumlu ya da olumsuz (hakaret hariç) her türlü eleştiriyi okuyoruz, soruları konuklarımıza yöneltiyoruz. Olması gereken de bu! Tarafsız yayın politikamız da izleyici kitlemizden tam not almış doğrusu. Kendimize de kamuoyu araştırması yapıyoruz. Çok sayıda sıkı takipçimiz var, hepsine ayrı ayrı sonsuz teşekkürler ediyoruz. Biz de elimizden geldiğince şehrimizin gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Dün yine program partnerim Şeyhül Muharrir Sayın Mehmet Fiskeci ile konuğumuz Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanefi Mahçiçek idi.  Kendisi, Sayın Fiskeci’ye “Şeyhül muharrir” der. Bana da böylesine mesleğin duayeni ile yayın yapmanın birlikte yol almanın gururu düşer.

Gelelim yayınımıza.

Dün yine izleyici kitlemiz tek kelimeyle muhteşemdi. Eee konuğumuzda marka bir belediye başkanı olunca herkes neler konuşulacağını haliyle merak ediyordu. Yayın öncesi bile “bu yayın kaçmaz, mutlaka izleriz” şeklinde çok sayıda mesaj aldık.

Yayında elbette önceliğimiz Expo 2023 oldu. Sayın Başkan bu projenin çok başarılı olması amacına ulaşması için gece gündüz, bütün kurum ve kuruluşlara, 7’den 70’e herkese anlatıyor. Bir kez de bizim yayınımızda anlattı.

Kendisinin de söylediği gibi İstiklalin Başkenti, İstiklal Madalyalı tek şehir, Edebiyatın Başkenti, bu kadim şehirde her şeyimiz var, fakat sadece tanıtımımız yok. Tanıtım eksikliğimiz büyük. İşte Expo 2023 tanıtım için büyük bir fırsat. Dünyanın gözü burada olacak. Sadece tanıtım için değil, yeni ticari gelişmeler için de büyük bir fırsat olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünde Kahramanmaraş’ı şaha kaldıracak bir proje. En az 2 milyon ziyaretçi gelecek, yaklaşık 5 bin kişi istihdam edilecek. Expo bittiğinde âtıl kalmayacak, sürdürülebilir kent ekonomisine katkı sağlayan bir yatırım olacak. Bu şehir sadece bu proje için Başkan Mahçiçek’e ne kadar teşekkür etse az.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, bir ilçe belediyesinin Expo gibi bir dünya projesini alması da hiç kolay değil. Üstelik Onikişubat Belediyesi  62 ülkenin tamamının onayı yani oy birliği ile aldı bu projeyi.

Sayın Mahçiçek, dev projelerin adamı. Dün yayınımızda müjdeyi verdi. “Kahramanmaraş’ımızın denizi olacak” dedi. Projenin tamamını anlatmadı ama kısaca verdiği bilgi bile bizleri ve izleyicilerimizi heyecanlandırdı.

Yayını hemen hemen izleyicilerimizin hepsi pür dikkat ayrılmadan izledi ve yorumlara baktım halk Sayın Başkana çok güveniyor ve takdir ediyor.

Sözü çok fazla uzatmak istemiyorum, konuğumuz Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanefi Mahçiçek’e ve tüm izleyenlerimize teşekkür ediyorum. Yayınımızı kaçıranlar, izlemek isteyenler için de yayın linkimizi bırakıyorum.  https://fb.watch/dMoPZOFwM1/