AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, geçtiğimiz Çarşamba akşamı Kent Kulisi Programında Gazeteci Büyüğüm Mehmet Fiskeci ile birlikte kendisine yönelttiğimiz soruları yanıtladı.

Doğrusu izleyicilerin de çok fazla soru gönderdiği dolu dolu bir program oldu. Kendisi her soruya açık yüreklilikle cevap veren samimi, halkla iç içe ulaşılabilir bir siyasetçi.

Tabi yayında yöneltilen soruları ve cevapları burada yazmayacağım. Merak edenler facebook üzerinden Kent Kulisi sayfamızdan izleyebilir, sayfamızı da beğenirlerse mutlu oluruz.

Kendisine son günlerde fısıltı gazetelerinin yaydığı kamuoyunda konuşulan soruyu sordum. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mıydı? Yoksa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’le arasını açmak isteyenler mi böyle bir dedikoduyu yayıyorlardı?

Milletvekili Özdemir’in cevabı çok netti. Kesinlikle böyle bir düşüncesinin olmadığını bu dedikodudan son derece rahatsız olduğunu söyledi. Aynı zamanda Başkan Güngör’ün çok başarılı bir belediye başkanı olduğunu, en önemlisi de çok dürüst belediyenin tek kuruşuna bile zeval getirmediğini, böylesine dürüst bir siyasetçiye Kahramanmaraş halkının da sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un da ilk iki yıllık hizmet sürecinde aynı yorumlara maruz kaldığını, hizmetler ortaya çıkınca halkın takdirini topladığına dikkat çekerek, Başkan Güngör’ün şehrin geleceğine dair 50-60 yılı hesap ederek projeler ürettiğini söyledi. Başkan Güngör’ün sonuna kadar arkasında olduğuna da vurgu yaptı.

Özdemir, bir gecede il başkanlığı gibi önemli bir görevden alınıp tekrar aynı zamanda kendisinin hayal edemeyeceği bir makama geldiğini her gün 5 vakit Allah’a şükrettiğini ve milletvekilliğinin hakkını vermek için var gücüyle durmadan çalışacağını söyledi. Sözlerinde samimiydi.

Başkan Güngör’le ilgili söylediklerine de sonuna kadar katılıyorum. Her şeyden önce dürüst bir başkan. Dürüst bir insana sahip çıkmak ve sonuna kadar desteklemek lazım. Dürüstlük o makamı doldurmaya yeter mi? Elbette hayır. Ancak bir o kadar da belediyecilikte erdem sahibi biri.

Bunları kendisini tanıdığım ve birçok projesini gördüğüm ve anlattığı için söylüyorum. İki yılda kurum içi yapılanmayı, plan ve projelerini hazırladı. Artık icraat başladı. Şimdi ise vatandaşla kucaklaşmaya bolca vakit ayırıyor. Olumsuz algılar hızla değişiyor, halkın takdirini topluyor. Hızına yetişmek mümkün değil. Devamı da geleceğinden eminim.

Tekrar programa dönüyorum. Milletvekili Özdemir’e sağlık alanında sorular sordum, sorunları ilettim. Hiperbarik Oksijen tedavi Ünitesinin şehrimizde bir ihtiyaç olduğunu hastaların bu hizmeti almak için çevre illere gittiğini, maddi ve manevi yorucu olduğunu, Kahramanmaraş’a kazandırılması gerektiğini ilettim.

Yayın sonrası hemen harekete geçerek İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz’ü aradı, bilgi aldı. Sağlık Müdürü Öksüz de bunun büyük ihtiyaç olduğunu Bakanlıktan talep ettiklerini sonuç alamadıklarını söyledi. Kendisi de bununla bizzat ilgileneceğini, olması için elinden geleni yapacağı sözünü verdi. İnşallah şehrimizde sağlık alanında bu önemli hizmete kavuşur.

Ve Tıp Fakültesi…

Tıp Fakültesinin hizmetlerinden vatandaş bir türlü memnun olmuyor. Çok şikayet alıyoruz. Doğrusu ben de hizmet kalitesini beğenmiyorum. Netice de biz de insanız, tedavi için hastanelere gidiyoruz. İyi yönetilemiyor muydu? Sorun neydi?

Kendisine bu konuda vatandaşlardan çok şikayet geldiğini söyleyen Milletvekili Özdemir, bu konuda çok uğraştığını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’la sürekli görüştüklerini düzelmelerin olduğunu ancak yeterli seviyede olmadığını, yine üzerine eğileceğini söyledi.

Netice de AK Parti iktidarının en başarılı olduğu sağlık alanında hizmetleri, şehrin Tıp Fakültesindeki memnuniyetsizlik gölgeliyor. Bekleneni karşılamaması bu şehirde yaşayanlar kadar, İktidar Milletvekillerini de rahatsız ediyor. Belki de yönetimde bir değişiklik olmalı. Bakalım ilerleyen günlerde bir değişim yaşanır mı? Öyle ya makamlar kimsenin babasının malı değil, işin ehli olmayan, verim alınamayan yöneticilerin o makamları işgal etmesi zarardan başka bir şey değil.

Şu da bir gerçek ki Necip Fazıl Şehir Hastanesi, özel hastanelerden kat kat kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Yayında da bunu dile getirdik. Tüm yöneticilerini ve çalışanlarını yürekten kutluyorum.

Ben Sayın Özdemir’e yayınımıza katıldığı ve sorularımıza içtenlikle cevap verdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum.