Bakanlık Düzeyinde Kritik Görüşmeler
Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya öncülüğünde gerçekleşen programda, Tarım İl Müdürü Ramazan Bilir ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, TİGEM Genel Müdürü Hasan Gezginç ve Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ziyaret edildi.

Gerçekleşen görüşmelerde Kahramanmaraş’ın tarımsal yapısı, üretim kapasitesi ve karşılaşılan temel sorunlar detaylı şekilde masaya yatırıldı.

Girdi Maliyetleri ve Çiftçi Sorunları Gündemdeydi
Toplantıların ana gündem maddelerinden biri artan girdi maliyetleri oldu. Gübre, mazot, tohum ve enerji fiyatlarındaki yükselişin çiftçiyi zorladığına dikkat çekilirken, üretimin sürdürülebilirliği için desteklerin artırılması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca çiftçilerin finansmana erişimi, sulama sorunları, kuraklık etkileri ve pazarlama alanında yaşanan sıkıntılar da yetkililere doğrudan aktarıldı.

Devam Eden Yatırımlar Değerlendirildi
Kahramanmaraş ve çevresinde devam eden tarımsal yatırımlar da görüşmelerin önemli başlıkları arasında yer aldı. Özellikle sulama projeleri, tarımsal altyapı çalışmaları ve modern üretim tekniklerine yönelik yatırımların hızlandırılması gerektiği ifade edildi.

Yetkililerle yapılan görüşmelerde, mevcut projelerin durumu değerlendirilirken yeni yatırım talepleri de iletildi.
Bölgesel Sorunlar Bakanlığa İletildi
Toplantıya katılan tüm ziraat odası başkanları, kendi ilçelerinde yaşanan sorunları tek tek dile getirdi. Böylece Kahramanmaraş genelinde ve bölgede yaşanan tarımsal problemler kapsamlı bir şekilde Bakanlık yetkililerine sunuldu.

Başkan Mehmet Çetinkaya, görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Şehrimizde ve bölgemizde yaşanan sorunları doğrudan ilgili mercilere iletme fırsatı bulduk. Çiftçilerimizin beklentilerini ve taleplerini açık bir şekilde ifade ettik” dedi.
Çözüm ve İş Birliği Vurgusu
Gerçekleştirilen ziyaretlerde çözüm odaklı bir yaklaşım benimsendi. Tarım sektörünün güçlendirilmesi için kurumlar arası iş birliğinin artırılması gerektiği ifade edilirken, çiftçilerin desteklenmesi adına ortak adımlar atılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Kahramanmaraş heyeti, Ankara temaslarının ardından sürecin takipçisi olacaklarını ve çiftçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.




