Üç günlük Ramazan Bayramı tatilinin ardından çalışanların mesaisi tekrar başladı. Tabi bazı mesleklerin, gazetecilerin ve siyasetçilerin tatili yoktur, mesai saat kavramı da yoktur.

Ramazan ayı boyunca siyasiler çalışmalarını sürdürdüler. Tabi iktidar partisi AK Parti olunca en fazla da AK Parti Teşkilatı ve Belediye Başkanlarını saha da gördük. Çat kapı iftar, sahur programları, teravih sonrası gençlik buluşmaları vs.

Bazılarına bu hareketler yapmacık gelse de siyasilerin bu ziyaretlerle halkın içinde olmaları bana göre önemli. E tabi sadece kendi partililerini ziyaret ettilerse bir kazanımda elde etmemişlerdir. Gerçekten tarafsız yapılmışsa işte o zaman gerçekten gönüllere girilmiş, halkın nabzını tutmuşlardır.

Aslında halkın nabzını en iyi biz basın mensupları tutuyoruz. Bu gerçeği kimse inkar edemez. Çünkü vatandaş nezaketi gereği karşısında siyasetçiyi görünce derdini anlatmak yerine misafirperverlik sergiliyor.

Mesleğin Duayeni Mehmet Fiskeci’nin “Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni tartar!” başlıklı yazısını soluksuz okudum. Aslında o kadar güzel mesajlar vermiş ki, tabi anlayana!

Günü kurtarmak için yapılan siyaset, yerine getirilmeyen vaatler, dikkate alınmayan sorunlar o siyasetçinin sonunu getirir.

İnsanlar artık değişti, bir tebessüme, sırtını sıvazlayana değil, hizmet edeni, gelecek vaat edeni destekliyor. Hele gençler, nasıl da sorguluyorlar her şeyi…

2023 yılı ülkemiz için önemli ve bir o kadar da anlamlı bir tarih. Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü, aynı zamanda seçim yılı. Bunların yanı sıra Kahramanmaraş için farklı bir önemi daha var. EXPO 2023 yılı. Mimarı ise Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanefi Mahçiçek.

100. Yıla özel en anlamlı hediye.

Dünyanın gözü kulağı burada olacak. Dünya basını Kahramanmaraş’ı konuşacak.  

2 milyon ziyaretçi bekleniyor. Herkesin bu fırsattan istifade etmesi için Başkan Mahçiçek, 7’den 70’e herkese EXPO 2023 Kahramanmaraş’ı anlatıyor.

EXPO’lar gerçekleştirildikleri ülke ve şehirlere ekonomik, siyasi ve kültürel katkılarda bulunmakta, şehrin marka değerini yüksek seviyelere çıkarmaktadır.

23 Nisan - 31 Ekim 2023 tarihleri arası da şehrimizin marka değerlerini Dünyaya tanıtmak için büyük bir fırsat olacak. Gerek turizm gerekse de ticari ilişkilerin geliştirilmesi için büyük imkanlar oluşturacak.  Bu yüzden herkes bu projeye dört elle sarılmalı.

Bu şehirde bir Hanefi Mahçiçek gerçeği var! Marka isim. Siyasette öyle marka isim olmak kolay iş değil.

Onikişubat Belediye Başkanlığında yaptığı hizmetlerini bir yana bırakalım, bu şehre katkılarını saymakla bitiremeyiz. Devlet Planlama Teşkilatından tutun, milletvekilliği döneminde Kahramanmaraş Belediye Başkanlığında… Ülkesine ve milletine hizmet için adanmış 42 yıllık bir ömür.

Sayın Mahçiçek, geleceği gören, kaynak üreten, her zaman kendinden “Helal olsun” diye söz ettiren dev projelerin adamı. Bugün en sevilen belediye başkanları arasında, sebebi ise belediyecilikteki başarısının yanı sıra mütevazılığından, güler yüzü ve samimiyetinden.

Demek ki neymiş; günü kurtarmak için siyaset yapanlar, bol keseden laf atanlar, yapamayacağı işlere söz verenler, türlü türlü hesap içerisinde rakiplerine tuzak kuranlar, siyaseti meslek edinenlerin esamesi okunmuyormuş. İnşallah ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Mesleğin Duayeni Mehmet Fiskeci’nin  dediği gibi “Ayarını bozduğun kantar, gün gelir seni tartar!”