Hiçbir zaman köşe yazarı olduğumu iddia etmedim. Ama yazmayı ve düşüncelerimi paylaşmayı seviyorum. Şimdiden kusurum olursa affola!

Nüfus kağıdımda doğum yerim Kahramanmaraş yazmasa da yıllardır bu şehir de yaşıyorum, o yüzden Kahramanmaraş’la ilgili konularda  kendimde söz hakkı görüyorum.

Bir turizmciyim, Kahramanmaraş’a özellikle gastronomi, tarih turizmine hizmet ediyorum. (Her ne kadar turizm çalışmalarına davet edilmesem de! İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’nın kulakları çınlasın.)

Çarşamba günü Germanica Çalıştayı gerçekleştirildi. Orada yetkiler; “1945 yıllarında Germenica Antik Kentin bulunduğu mahalle, imara açılmasaymış, su anda, evlerin altında kalan antik kenti gün yüzüne çıkarmak daha kolay olurdu” dediler. Ne güzel de olurdu. Dünyanın en büyük açık hava müzesi olurdu. Geçen yıl İtalya’ya gitmiştim. Orada yanardağ patlamasında yerle bir olan Pompei şehri var, resmen turist akınına uğruyor, Germanica antik kenti de tam da orası gibi bir yer olurdu. Kısmet kim bilir belki bir gün olur. Çalıştayın yapılmasını kentimizin turizminin gelişmesine adına çok değerli bir adım olarak görüyorum. Devamının geleceğini ümit ederek, inşallah en kısa sürede gerekli çalışmalar başlatılır.

Geçen hafta KAGİD olarak, Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalıştayı yaptık. Bazı provokatörler sabote etmeye çalıştı. Tıpkı Aleyna Tilki meselesinde olduğu gibi. İnsanlar neden bu şehir de böyle sosyal olayların yapılmasını istemez anlamıyorum, Aleyna Tilki’yi dinleyen gençler ahlaksız mı oluyor?  Ya da biz kadınlar cinsiyet eşitliğini konuşursak evde savaş mı çıkar? Kadınlar erkek düşmanı mı olur? Erkekler bundan mı korkuyor? Hiç anlamış değilim doğrusu.

Son olarak da, Kim Milyoner Olmak İster’de yarışan, bize İstiklal Marşımızı defalarca okutan KSÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Arda Ayten’i tebrik ediyor ve alnından öpüyorum. Bu ülkenin böyle gençlere ihtiyacı var.

Esenkalın…