Depremle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Giden hayatlar, yıkılan hayaller, yarım kalan hikayeler. Giden canlara, yuvaların mezar olmasına içimiz yanıyor. Acılar asla unutulacak gibi değil, unutulmamalı da.

Aslında depremin yarattığı yıkımın diğer acı boyutunu da şimdi yaşamaya başladık. Bugün evsiz, işsiz kalan insanımız o kadar çok ki. Çok zor şartlarda çadır da kalanlar. Diğer yandan kiralık ev arayanlar. Bulunsa da 3-4 bin Liralık daireler 12 bin Liraya çıktı, kiralayacak bütçe yok. Velhasıl bayramdan sonra birçok yardım kuruluşu da çekip gidecek. Biz bize dertlerimizle kalacağız.

Milletin vekili Meclis kürsüsünden “Kahramanmaraş’ta herkesin rahatı yerinde” diye bağırsa da ne yazık ki hiç birimizin rahatı yerinde değil. Dert çok.

Tabi depremin kahramanları da yok değil. Kimlerin Kahramanmaraş sevdasının gerçek olduğunu anladık. (depremden önce Kahramanmaraş sevdalısı çoktu) Birileri 1 meyve suyunu eline alıp, sırf sosyal medyada paylaşmak için fotoğraf çektirirken, güzel yürekli insanlar da canını, malını, mülkünü, varını yoğunu ortaya koydu.

İşte o güzel yürekli kahramanlardan biri de Mali Müşavir İş İnsanı Fatih Ölmez. Depremin hemen ardından yaraları sarmaya koştu, hala da devam ediyor. Kimin ne ihtiyacı varsa yürekten karşılıyor.

Bazıları Milletvekili aday adayı olduğu için yapıyor diye düşünebilir. Ama değil. Zaten milletvekili listesinde yer almak için böyle şeylere de gerek yok. Tamamen insan olduğu için yapıyor.

Evet, kendisi İYİ Parti’den Milletvekili Aday Adayı. Allah var İYİ Partide önemsediğim Kahramanmaraş’a faydalı olacağına inandığım, önemsediğim 3-4 aday adayı var. Bunlardan biri de Fatih Ölmez. Her şeyden önce samimi, içten pazarlıklı değil, hasret kaldığımız temiz bir siyasi çizgisi var.  Bunun yanı sıra donanımlı, ufku açık, proje adamı. Hem iş dünyası ile hem halk ile kucaklaşan bir siyasetçi. Şehre dair planları projeleri var. Sorunlara da çözümlerine de hakim. Hal böyle olunca kamuoyunda da sevilen sayılan güvenilen ve aranan isim haline gelmiş. Halkta büyük bir karşılığı var. Partisine oy bakımından büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.  

Bizim bu şehri yeniden hızla inşa edecek, acılarımızı derinden hisseden, derdimizle dertlenen, yaraları saracak milletvekillerine ihtiyacımız var. Şehrimiz için bir değer olan Fatih Ölmez’in bu anlamda şehrimize çok faydalı olacağına inanıyorum.

İnşallah partisinin genel merkezi tabanın sesine önem verir ki Kahramanmaraşlı bu seçimde siyasi partilerin listesine bakarak, inandığı adaylara oy verecek. Kahramanmaraş’ta iyi giden İYİ Parti, listesinde beklenen adaylarla halkın karşısına çıkarsa büyük başarı sağlayacaktır.