Dün kutlandı basın bayramı. Yani basından sansürün kaldırılışının 108. yıldönümüydü. Basını sadece özel günlerde, haftalarda hatırlayan, akıllarına getiren insanlar, aslında basının gücünün de farkındalar ama bunu pek de belli etmemeye çalışırlar, zaman zaman da olsa basına ayar verdiklerini düşünerek, pek de önemsemez görünürler.

Aslında basını sevmezler. Ama ne de gözlerinden ırarlar, uzak tutarlar.

Lazım olur, düşüncesinden hareketle destek verdiklerini söylerler de, pek yanaşmazlar. Mesafe koyarlar. Çok da sıcak bakmazlar.

Samimi değiller. Arada sırada göz kırparlar, ‘canım-cicim’ derler, sırtınızı sıvazlarlar, ‘basın bizim her şeyimiz, elimiz, gözümüz, kulağımız’ derler, bir parmak bal sürerler ki onun da yarıdan fazlası şeker dolu, bizim de ağzımız kulaklarımıza varır, pohpohlandığımızı, sırtımızın sıvazlanmasıyla önemsendiğimizi zanneder, seviniriz.

*

24 Temmuz basından sansürün kaldırılışı sebebiyle ilk açıklamayı yapan Büyükşehir belediye Başkanı sayın Fatih Mehmet Erkoç oldu.

Bunu, demokrasi meydanında, halkın arasına indiği için, insanların milli ve manevi duygularına ortak olduğu için MHP il başkanlığından ihraç edilen Ahmet Kahveci takip etti.

Kuşkusuz bugün akşam saatlerine kadar mesaj yollayan, bayramımızı kutlayan yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluş önderleri, bürokratlar çıkacaktır.

Eyvallah!

*

Geçtiğimiz 15 Temmuz günü, yani on gün önce, demokrasi düşmanlarının ülkemiz üzerindeki oyunlarının bozulduğu, darbe heveslerinin kursaklarında kaldığı bir gün olunca, Allah var, yerel medyayı kast ediyorum, bütün arkadaşlarımız, günlük, haftalık gazeteler, ajans temsilcileri, internet site sahibi, yani basın sektörünün içinde olan tüm dostlarım, FETÖ denen hain  terör örgütüne lanetlere yağdırırken,  milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkan tutum ve güzergah izlediler.

Özgürce…

Basın ve gazetecilik mesleğinin, demokrasinin gelişmesi ve güçlendirilmesi adına hayati bir görevi üstlendiğini dünya alem bilir. Hür,  objektif, toplum yararına ve basın ilkelerine bağlı çalışan meslektaşlarım, demokrasi ve memleket sevdalısı kesilen herkesten daha çok severler, sahip çıkarlar. En azından samimiler.

Bunu herkesin bilmesini isterim.

*

Türkiye ve onun en önemli parçalarından olan Kahramanmaraş, partili partisiz herkes, ciddi bir sınav verdi. Teröre karşı dimdik ayakta durdu, hain terör üyelerine lanetlere yağdırdı, tuttukları demokrasi nöbetiyle tüm dünyaya adeta demokrasi dersi verdi.

Bu meselede, özellikle ve başta AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı sayın Ahmet Özdemir, teşkilatın diğer başkanları, belediye başkanları, CHP, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kurumlar ve bürokratlar, duyarlı meslek odaları, vatandaşlar meydanlarda, halkla bütünleşerek, el ele omuz omuza vererek, birlik beraberlik mesajı verdiler ki, bu da kentimiz, ülkemiz adına güzel davranıştı.

Unuttuklarım olabilir, haklarını helal etsinler.

Bütün meslektaşlarımın basın bayramını kutluyorum!