Olması Gereken!

Sayın Cumhurbaşkanım;

Zatınızın makamı, bütün vatandaşları kucaklayan, hepsine devletimizin baba şefkati ve otoritesini hissettiren ve tarafsızlığıyla bütün milletin güvenini ifa eden bir makam olduğu için “VAKİT BİR OLMA, BERABER OLMA, BİRBİRİMİZLE KARDEŞ OLMA VAKTİ” şeklindeki ifadeniz çok daha fazla ehemmiyet kazanmaktadır.

Lakin,

Bunu gerçekten arzuluyorsanız, geliniz; partili cumhurbaşkanlığından vazgeçiniz. Çok istiyorsanız yine icranın başında siz olun. Ama Adalet ve Kalkınma Partisinin değil, Türk Milletinin Cumhurbaşkanı olun.

Bir seçim için size oy vermeyen %50’ ye “illet, zillet, fetocu, pkklı, demeyin.

Bir şehrin belediye başkanlığını kazanmak için uğruna TC Cumhurbaşkanlığı gibi yüce bir makamın yanında, yöresinde, sağında solunda çocuk katili, şerefsizin adının bile geçmesine müsaade etmeyin.

Adalet ve Kalkınma partisinden olmayan diğer belediyelerin önüne set çekmeyin.

Mazlumun, mağdurun, işçinin, memurun, topyekun Türk milletinin sesine kulak verin.

Bütün siyasi partileri –PKK ile bağını koparmayan HDP hariç- Cumhurbaşkanlığının kapsayıcı, bütünleştirici hükmü ile davet edin. Ülkemizin sınırlarında güvenlik problemi devam ederken, pek çok devlet gözünü Akdeniz’e dikmişken, Suriye ve Irak hala çok ciddi bir istikrarsızlığın içindeyken “ülkeyi beraber yönetelim” deyin.

Nihayet, söylediğiniz gibi “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” ve ülkemizin asıl problemine odaklanalım.

Ekonomiyi, sanayiyi, tarımı nasıl canlandırırız ona bakalım.

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye inşa edelim…