Bugün dost meclisinde sohbet ederken, söz Başkonuş Yaylasına geldi. Başkonuş Yaylası denince de akla gelen ilk isim elbette Serdar Erdoğanyılmaz’dır. Başkonuş Yaylasının turizme açılması için maddi ve manevi çok büyük emek harcadı.

Belirli bir noktaya getirdi ve işletmeciliğini oğlu Serhan Erdoğanyılmaz ve gelini Aslı Erdoğanyılmaz’a bıraktı. Onlar da babalarından devraldıkları bayrağı çok yukarılara taşıdılar. Son yıllarda yaylada binlerce yerli ve yabancı turist konaklıyor. Yani işi ehline bırakmıştı. Oğlu Serhan Beyi de öyle bir yetiştirmiş ki ne kadar gurur duysa yeridir.

Gazetecilik mesleğine adım attığım günden bu yana Serdar Beyi tanırım, abi diye hitap ederim, çok sever sayarım.

On parmağında on marifet. Hukukçu, inşaat mühendisi ve gazeteci-yazar.  Tam bir Kahramanmaraş sevdalısı. Bu sevdası da sözde değil özde. İleriyi gören, ufku açık, donanımlı, dolu dolu bir insan.

Meslek hayatı boyunca bir mühendis olarak Kahramanmaraş’ta birçok esere imza atmıştır. Az önce söylediğim gibi bugün Kahramanmaraş Turizminin gözbebeği haline gelen Başkonuş Yaylasını da turizme kazandırmıştır.

Meslek büyüklerim Duayen Gazeteciler Mehmet Taş ve Ali Eskalen ile birlikte AKSU TV ekranlarında yayınlanan Artı Eksi Programında her hafta kentin sorunlarını, yapılan hizmetleri konuşarak şehrin gelişmesine katkı sağlayıp, değer katıyorlar. Aynı zamanda köşe yazarlığı da yapıyor. Dedim ya on parmağında on marifet.

Serdar Abi çok mütevazıdır, hasetlik, dedikodu bilmez, sözüne güvenilir, merttir. Özü sözü birdir. Herkesi anlamaya çalışır, herkesin fikrini saygıyla dinler, bir iş yapacaksa dostlarıyla istişare eder, birinin de yardıma ihtiyacı varsa koşar, destek olur. İnsana insan gibi değer verir. Kısacası adam gibi adamdır.  

Bir İnsan ne iş yaparsa yapsın, önce insan olmalı.  İnsanın yaratılışı amaçsız ve nedensiz değildir. Öyleyse insan bu bilinçle hayatını devam ettirmeli.

İşte bu anlamda Serdar Abi de benim insan olarak örnek aldığım, fikirlerine saygı duyduğum, örnek insanlardan biri.

Kendisine sağlık ve huzur dolu uzun bir diliyor, sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum. Hep varolsun inşallah.