Belediyecilik artık, kaldırım, kanalizasyon gibi işler yapmak anlamına gelmiyor. Sıradan işler bitti. Belediyecilikte yerel kalkınmaya yönelik projeler devri başladı. Bir yandan şehrin çehresini değiştirirken, insanların yaşam standardını yükselten, üreten, yerel kalkınmayla istihdama yönelik projeler üretmek gerekiyor. Yani başkanların ticari zekasını kullanması, kaynak üretmesi gerekiyor. Kaldı ki belediyelerin genel bütçeden aldıkları payla çalışanların parası karşılanabilirse şükretmek gerek. Yani kaynak üretmekten başka çare yok. Tıpkı Türkoğlu Belediye Başkanı Sayın Osman Okumuş’un yaptığı gibi.

Dün bir grup gazeteci arkadaşlarımızla Türkoğlu İlçemizdeydik. Başkan Okumuş’un bazı hizmetlerini birlikte gezip, yerinde gördük. Türkoğlu’nda gezmek gerçekten insanı mutlu ediyor. Çünkü her gittiğinizde yeni hizmetlerle hızla ilerleyen yeni projelerle karşılaşıyorsunuz.

Başkan Okumuş ismi, belediyecilikte bir marka. 2 dönem belde ve 2 dönem ilçe belediye başkanlığında yaptığı icraatları bunun en açık kanıtıdır. İlçeye girer girmez, modernleşmeyi, hızla şehirleşmeyi, yaşam standardının yükseldiğini hemen fark ediyorsunuz. Değişim dönüşüm inanılmaz hızlı.

Sanayide kalkınma için sanayiciye destek veriyor, ilçede işsizlik yok. Sanayileşme ne kadar kurallara uyarsanız uyun mutlaka beraberinde çevre kirliliğini getirecektir. Ancak önemli olan çevreye etkisini en aza indirmektir. Hızla büyüyen ilçede doğayı korumaya özen gösteriyor, kendisinin ziraat mühendisi olmasının da etkisi var.

Türkoğlu OSB ve Gıda İhtisas OSB’den sonra Gaziantep ve Adana yolu üzerindeki sanayi kuruluşlarının kanunla Aksu, Erkenez ve Türkoğlu-2 adlarında OSB statüsüne kavuşmasıyla Türkoğlu’ndaki OSB sayısı da 3’e çıktı. Beraberinde  ilçe cazibe merkezi haline geldi.

Türkoğlu OSB’de aktif 12 fabrika yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlıyor. 13 tane yapımı devam eden ve 6 tane proje aşamasında fabrikası bulunan Türkoğlu OSB’nin yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Diğer yandan Gıda OSB’de ilçeye büyük istihdam kaynağı olacak.

İlçe ziyaretimizde gezimiz Organize Sanayi Bölgesinde başladı.

Başkan orada bir sunum yapmış ama ben yetişemedim. Arkadaşlarımız oradaydı. Ancak ilçedeki her gelişmeye hakimim. Daha sonra OSB’de bulunan Nipaş Tekstili gezdik. Fabrika yöneticisi Sayın Ali Nohutlu bizlere modern tesiste pamuğun nasıl ipliğe dönüştüğünü anlattı ve gördük. Kendisine teşekkür ediyoruz.  Sadece Nipaş Tekstilde yüzlerce kişi istihdam ediliyor.

Hızla büyüyen ilçede doğayı korumaya özen gösteriyor, kendisinin ziraat mühendisi olmasının da etkisi var.

Yapımı devam eden Şekeroba Millet Bahçesini gezdik. İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, düğün salonu, yüzme havuzu, bay ve bayanlarımıza hizmet edecek millet konağı, oyun grupları ve fitness aletleri, yürüyüş ve bisiklet yolları, binlerce ağaçların bulunacağı 400 dönümlük bir alan. Ortasından geçen Kar Deresi de ayrı bir huzur veriyor insana. Tıpkı Sayın Başkanın dediği gibi Millet Bahçesi gerçekten de ilçeye büyük değer katacak.

Beyoğlu’ndaki Değirmen Park. İnsanın huzur bulacağı bir ortam. Kışın da ayrı bir güzeldi doğrusu. Kartpostallık manzara… Başkan Okumuş Değirmen Parkı Beyoğlu Belde Belediye Başkanı iken yapmıştı. İyi ki de yapmış. Gitmediyseniz mutlaka girmelisiniz…

Oradan yapımı devam Vadi Park’a geldik. “Kahramanmaraş’ın ikinci Fırnız’ı olacak” diyor başkan. Orası da başka bir doğa harikası. Hayran kaldık doğrusu.

Derken Beyoğlu Karapınar Su Parkına geldik. Projesi Başkan Okumuş’a ait olan bu park da görülmeye değer doğrusu.

Doğayla iç içe, şehrin gürültüsünden uzak huzur bulduğumuz keyifli, bir gün oldu. Başkan Okumuş’a teşekkür ediyoruz.

Diyeceğim o ki; Başkan Okumuş gerçekten Belediye Başkanı olmak için doğmuş. Yeteneği, ufku, ticari zekası ile bulunduğu koltuğun hakkını fazlasıyla veriyor.

Bugün Türkiye genelinde yapılan erişilebilir ve tanınırlığı en yüksek belediye başkanları arasında. Hem de yüzde 94 oy oranı ile.  Üstelik bir büyükşehir ya da il belediye başkanı değil, ilçe belediye başkanı. Bu çok büyük bir başarı.  

Halkın içinde olması, basınla iç içe olması, teknik belediyecilik kadar sosyal belediyeciliğe, sanata, kültüre, eğitime, spora, turizme… önem vermesi başarısını kat be kat katlıyor. Hal böyle olunca siyasi düşmanları da artıyor. Ancak kim ne derse desin atalarımız dediği gibi “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.”