Milliyetçi Hareket Partisi’nde artık Başbuğ Alpaslan Türkeş’in kurduğu Milliyetçi Hareket Partisi değil! Merkezi Balgat’ta bulunan elit bir gurubun partisi…

Durum bu!

Başbuğ Türkeş’in ortaya koyduğu idealler, yani 9 Işık ülküsü, Türkçülük, Turan hedefinden uzak artık!

9 ışık Doktrini!

9 Işık Doktrini, Rahmetli Başbuğu Alparslan Türkeş tarafından Millî Doktorin Dokuz Işık olarak ortaya konulan ülkücülüğün ana ilkeleridir.

Milliyetçilik, ülkücülük, ahlakçılık, ilimcilik, toplumculuk, köycülük, hürriyetçilik ve şahsiyetçilik, gelişmecilik ve halkçılık ve endüstricilik ve teknikçilik.

Bu ilkelerden uzaklaştırılıyor mu?

Peki, onun yerine ne var? 9 ışık doktorinine uzak, mesafeli duran, iktidarda bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne sonuna kadar destek olmak, diğer bir ifadeyle her koşulda yanında olmak var!

Milliyetçi Hareket Partisi, yani Türk Milliyetçilerin büyük bir bölümünü bünyesi de bulunduran MHP’nin uzatmalı Lideri Devlet Bahçeli’nin FETÖ terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen’e yönelik, geçmişte kullandığı eleştirel sözlerine sert tepki göstermişti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başbakan olduğu dönemde.

Bahçeli'nin Feto’ya yönelik eşletiriyel sözlerini ahlaki bulmayan Erdoğan, bunu “ihanet derecesinde kınadığını” söylemişti bir zamanlar…

Unutuldu şimdi tabi!

Ayrıca,”Milliyetçiliği ayaklar altına alıyoruz!”diyen iktidar partisi Adalet ve Kalkınma partisinin hizmetinde Milliyetçi Hareket Partisinin bütün ülkülerini eritip yok ediyor!

Umutsuzluğun resmi bu…

Yapılan kamuoyu araştırmaları şunu gösteriyor ki, Milliyetçi hareket Partisinin yapılacak olan ilk mahalli idareler seçimlerde başarısız olacağı, İlk genel seçimde de ise baraj altında kalıp Meclis’e giremeyeceğini gösteriyor…

Milliyetçi Hareket Partisi’nden ayrılanlar” MHP Lideri Devlet Bahçeli, yani eski liderleri için İktidara destek olma nedenini, koltuğunda biraz daha oturabilmek için mi? yapıyor!” diyorlar.

Hangi Türk milliyetçisi ve ülkücüsü, iktidar partisinin koltuk dayanağı olmayı içine sindirebilir ki?

Benim çok yakından tanıdığım gerçek Milliyetçilerin hiçbiri böyle bir siyasi yanlışlıklara katlanamıyor. MHP’nin dışında, gidecekleri yer konusunda ciddi teretütleri var! Bu nedenle MHP’de yani Başbuğ’larının partisinde şimdilik beklemeyi uygun buluyorlar…