14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için siyasi partilerde aday adaylık başvuruları tamamlandı. 9 Nisan’da siyasi partiler illere göre milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim edecekler.

Bu seçim asrın afetini yaşayan şehrimizde çok farklı geçecek. Deprem hepimizi yıktı geçti, yası olmayan bir tek kişi yok. Acılarımızın tarifi yok, yaralar çok derin. Hem şehir, hem bizler darma dağın olduk. Ama toparlanacağız. Hem de hızlı bir şekilde toparlanıp, yeniden ayağa kalkmamız gerek.  Bütün siyasi partiler de bu şehri tekrar ayağa kaldırabilecek adayları listesine almalı. Yoksa işleri çok zor. Hatır için, ahbap çavuş ilişkileri ile aday belirleyen siyasi partiler hüsrana uğrar. Kalesi olan bu şehirde AK Parti bile listesine özen göstermezse hüsrana uğrar. Ehliyet ve liyakat sahibi tabanın istediği adaylar ile halkın karşısına çıkılmalı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, özellikle depremde büyük kayıplar olan illerde bakanlardan aday göstereceklerini söyledi. Kahramanmaraşlı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ya da Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ı istiyor. Yoksa da Kahramanmaraş’ı bilmeyen, tepeden inme adaylara artık kimsenin tahammülü yok.

Gelelim geçen Cumartesi AK Parti’nin aday adayı temayül yoklamasına! 145 aday adayı için 1800 delegenin 1450’si temayüle katılarak görmek istedikleri 8 adayın isimlerini yazarak oy kullandılar.

Tabi temayül yoklamasının sonucu açıklanmasa da, aday belirlemede ne kadar etkisi olduğu tartışma konusu olsa da; ilk üçe giren isimleri tahmin etmek zor değil. Bana göre ilk üç isimden biri kesinlikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’tur. Belki de birincidir.

Bu şehirde büyük çoğunluk Sayın Erkoç’u TBMM’de görmek istiyor. Partisinin kurulduğu günden buyana her kademesinde başarıyla hizmet etmiş, çıtayı hep yükletmiş. Karış karış şehri bilen, şehrin ihtiyaçlarını, halkın beklentisini bilen ve karşılayan bir siyasetçi.  Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde ise başarısını taçlandırdı. (Belirtmek isterim ki, kurucu belediye başkanlığı da öyle kolay iş değil, herkesin harcı da değil.) Önemli projelere, yatırımlara imza attı. Baktığımız her yerde; “Şu da Başkan Erkoç’un eseri” diyoruz. Bazı hizmetlerinin de kıymetini yeni anlıyoruz. Örneğin Kuzey Çevre yolu... Kısacası bu şehre eser bıraktı, iz bıraktı. Vatandaşla ilişkileri ile de gönüllerde yer etti. Karnesi çok çok iyi. Bana göre de listede olması gereken en önemli isimlerden biri.

Önümüzdeki süreç çok önemli. Seçilecek milletvekillerinin de işi hiç kolay olmayacak. AK Parti’den 145 aday adayı var ama baktığınız da bu şehri ayağa kaldıracak çok fazla isim de yok. Sayın Erkoç, bu şehir için bir değer, siyasette olmalı. Tabi benim de 8 kişilik listem var. Geriye kalan 7 ismi de yazacağım. Aynı zamanda diğer siyasi partilerde de çok kıymetli aday adayları var, onları da yazacağım.

Bu şehrin kaybedecek vakti yok. Sağlıklı bir yapılanmayla hızla ayağa kaldırmalıyız.

NOT: Bu hafta program partnerim Duayen Gazeteci Mehmet Fiskeci ile Kent Kulisi programımıza geçici stüdyomuzda başlayacağız. Önemli konuk ve konularla şehrimizin gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz.