Kaç gündür yazıldı, çizildi, konuşuldu, üzerinde tartışmalar yapıldı, yorumlar birbirini takip etti, siyasetin önemli ismi Mahir Ünal görevinde kalacak mıydı, yani A takımının as oyuncusu olarak yerini koruyacak mıydı, koruyamayarak hangi pozisyonda kalacaktı.

Günlerdir bunu konuştuk.

Ve nihayetinde dün 50 kişilik MKYK’da sayın Mahir Ünal’ın adını görünce, rahat bir nefes aldık. Sevindik Allah için. Ancak dün itibariyle, saat 17.30’da A takımı belirlenecekti, yani yürütme. Yani sayın Ünal Genel Başkan Yardımcısı olamamıştı ama parti sözcüsü olarak görevinde kalabilecek miydi.

*

Görevlendirmeden önce ve saatler sonra öğrendik ki, sayın Ünal, MKYK üyesi ve tanıtım ve medyadan sorumlu genel başkan yardımcısı...

Bazılarına göre, merdivenin iki basamak aşağısında. İllaki basın sözcüsü olmalıymış! O, her ortamda, her platformda ülkemizi, şehrini ve kendini ifade edecek yetenek ve karakterde bir siyasetçi.

Ha, altın yere düşmekle bakır olur mu, tabi ki olmaz. İnancımız odur ki, sayın Ünal geri plana atılacak, dışlanacak siyasetçi değil. Sayın Başkan Erdoğan, onu layık olduğu şekilde değerlendirecektir. Buna bütün kalbimle inanmıyorum.

İnanmayan varsa da kendi bilecekleri mesele…

*

Tabi bu görevlendirmeye, bu bir alt basamak aşağılara taşınmaya yine inancım odur ki, bazıları sevindi.

Ya da ben öyle zannediyorum. Bizim mahalli deyimle ıpırahat oldular ve evlerine mutlu dönmüşlerdir eminim!

Yereldeki bazı dostlarımız, onun ve çevresinin güçlü olmasını istemiyorlar.

Eli güçlü olmasın, zayıf kalsın, biz de istediğimiz gibi at oynatalım!

*

Oynatmazlar şekerim.

Burası at meydanı değil. Ermeydanı, ermeydanı…

Ancak şunu da rahatlıkla yazabilirim, ki kimseye eyvallahım da yok, düzdüreceğim de, sayın Mahir Ünal bu saatten sonra dostunu düşmanını çok iyi öğrenecek. Kimler yanaşacak, kimler uzaklaşacak, kimler sinsi planlar içinde olacak, bunları düşünmek zorunda.

Artık parti sözcüsü değil. Olmasın! Oturup bir düşünecek, güzergâhını, dostlarını ve kendisine yakın olanları terazinin kefesine koyacak, tartacak, iki ölçüp bir biçecek, sonra karar verecek.

Ve muhtemeldir ki, bazı alışkanlıklarından da vazgeçecek.

Geçmesi gerekiyor da, ondan yazdım.

Ve son olarak, maç şu sıralar 1 – 1 devam ediyor. Ama bu maçın uzatmaları var, onu da hatırınızdan çıkartmayın!

Top yuvarlak ve maç 90 dakika. Top demişken, sahiden Maraş’ta top var mı?