Yıllardır başarılı sporcu yetiştirmeye hasret olan Akdeniz’in incisi, son zamanlarda tek tek açan çiçek gibi ortaya çıkan sporcular ile gururlanmaya başladı. Özellikle dünyanın gözünü diktiği ve meşalenin yanacağı tarihin sabırsızlıkla beklendiği olimpiyatlara sporcu göndermenin ayrı bir sevincini yaşayan Kahramanmaraş, geçmişte güreşte yaşadığı duyguları, 2012’de Paralimpik oyunlara katılacak olan sporcularından bekliyor. Bu alanda Kahramanmaraş’ı Milli Yüzücü Beytullah ve Özlem’in yanı sıra, Görme Engelliler Atletizm branşında da Sümeyye Özcan olimpiyatlarda yerini alacak. Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler İlköğretim Okulu Spor Kulübü’nün başarılı sporcularından Sümeyye Özcan, 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında Türkiye’yi temsil edecek.

HEM OKUL’DA HEMDE SPOR’UN BRANŞINDA BAŞARILI

Atletizm branşın da Türkiye’yi Olimpiyatlarda temsil edecek ilk sporcu olmanın gururunu yaşayan Özcan, Malatya da doğuştan Görme Engelli olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Engelliler Spor Kulübünde Oynamakta. İlk defa 2007 yılında milli takıma girdi. 2007 Avrupa Şampiyonasında, 2009 Avrupa Şampiyonasında, 2010 Avrupa İkincisi olan takımda, 2011 Dünya üçüncüsü olan takımda oynadı. Şimdi ise 2012 Paralimpik Olimpiyatlarına katılarak hem Türkiye’yi hem de Kahramanmaraş’ı Atletizm spor’unda temsil edecek.  Olimpiyatlar için Kırşehir de sıkı bir şekilde Kamp gerçekleştiren mili Atlet Özcan Olimpiyatlarda Madalya kazanmak için rakipleri ile yarışacak.  B1 (hiç görmeyen) kategorisinde yer alan ve kılavuz atlet eşliğinde koşan doğuştan görme engelli Sümeyye Özcan, okulun yanı sıra Mili Takım kampları arasında mekik dokuyor.

GÖRME ENGELLİLERİN SÜREYYA AYHAN’I OLMAK İSTİYOR

Kahramanmaraş Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nda eğitim gören Özcan, atletizmde 1500,Gülle atmada 800 metre branşında mücadele ederken, diğer taraftan da Goalball Milli Takımı’nda oynuyor.

2012 Londra Paralimpik Olimpiyatlarında Atletizm branşında rakipleri ile yarışacak olan Sümeyye Özcan Atletizm branşında kendisi gibi 1500 metre mesafede koşan Süreyya Ayhan Kop’u kendine örnek alarak Görme engellilerin Süreyya Ayhan’ı olmak istiyor. Bunun için Londra olimpiyatlarında iyi bir derece elde ederek Madalya ile Türkiye’ye dönmek için çaba sarf ediyor. 

 

Editör: Haber Merkezi