Yeni bir katılım ve ziyaretçi rekoruna imza atmaya hazırlanan 2015 EMITT Fuarı, dev bir katılım ve görkemli bir törenle açıldı. Bu yıl yeni ülkeler ve yeniliklerle gelen EMITT Fuarı, turizm fuarcılığında bir ilke imza atarak Türkiye'yi kongre, kış ve outdoor sporları turizminde markalaştırmayı da hedefliyor. 

22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında TÜYAP'ta 19. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, 71 ülke ve 4.500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımıyla perdelerini açtı. Fuarda yer alan şehir ve beldelerin valileri ve belediye başkanlarının yanı sıra ülkelerini temsilen bakanlar, dernek ve federasyon temsilcileri açılış törenine yoğun ilgi gösterdi.

ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği TYD Başkanı Murat Ersoy, Türkiye Otelciler Federasyonu TÜROFED Başkanı Osman Ayık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Hükümet Başkanı Archil Khabadze, Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, Maldivler Turizm Bakanlığı Vekili Hussain Lirar, Kuzey Kıbrıs Turizm Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Libya Turizm Bakanı Almabrouk Mohamed, Tataristan Cumhuriyeti Turizm Devlet Komitesi Başkanı Sergey İvanov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov, Filistin Turizm Bakanı Rula Maaya Albandak ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Çetin Gürcün'ın katılımıyla perdelerini açan 19. EMITT Fuarı, dünya ülkelerinin tüm güzelliklerini TÜYAP Beylikdüzü fuar alanına taşıdı.


OUTDOOR SPOR TUTKUNLARI TÜRKİYE'Yİ KEŞFEDİYOR

2015 EMITT Fuarı'nda kış turizmine özel olarak tahsis ettikleri dev salonda ise, geçen yıldan farklı olarak outdoor ve doğa sporlarına geniş kapsamlı yer verdiklerini belirten Aydın, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen rollerblade (Kaykay), dağ bisikleti, delta kanat, kampçılık, canoing, kayak, dağ tırmanışı, model uçak, bungee jumping, rafting, yamaç paraşütü, dalış, skate-board, skydiving, snowboard, treaking, su kayağı, rüzgar sörfü, orienteering ve karavan için en uygun destinasyonları, tesisleri ve ekipman üreticilerinin fuarda yerli ve yabancı kurum ve ziyaretçilerle buluştuğunu kaydediyor.

DÜNYANIN 5. BÜYÜK TURİZM FUARI

18 yıl önce Türkiye turizm fuarcılığında marka olmak hedefiyle ilk kez düzenlenen ve 8 yabancı ülke ile 163 katılımcı ile gerçekleşen EMITT Fuarı, istisnasız her yıl katılımcı ve ziyaretçi rekorlarına imza atarak 2015 yılında 70'i aşkın katılımcı ülke ve 4.500'ü aşkın katılımcı kurum, kuruluş, şehir ve beldeye ulaşmış bulunuyor.

Türkiye'nin turizm tanıtımında büyük rol oynayan ve turizm fuarcılığında dünyanın en büyük 5'inci fuarı konumuna ulaşan EMITT, her yıl hayata geçirdiği yeni konseptleri ve yenilikleriyle de turizm fuarcılığında öncü bir rol oynuyor. Türkiye'yi turizmde çok daha üst düzeylere taşımayı hedefleyen EMITT Fuarı, önümüzdeki yıllarda Türkiye'yi dünyanın ilk üç büyük turizm ülkesi konumuna taşımayı amaçlıyor.

TKDK KAHRAMANMARAŞ İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ FUARDA GÖZ DOLDURDU

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU fuarda yaptığı açıklamada, 19.su düzenlenen EMITT Turizm ve Seyahat Fuarına ilk defa 2015 yılında İl Koordinatörlüğü olarak katılım gerçekleştirildiğine değindi. Açılan tanıtım standında, gelen ziyaretçileri, bölgemizin sahip olduğu keşfedilmemiş turizm alanları detaylı olarak tanıtıldı. Potansiyel turizm yatırımcılarını kurumumuzun desteklediği her alanda proje hazırlamaya davet etti.  Ayrıca, faydalanıcılar ve danışman firmalara, Başvuru Çağrı İlanları il ilgili bilgiler verildi. Proje hazırlığı ile ilgili süreçler hakkında açıklamalar yapıldı. Proje hazırlanırken muhakkak TKDK ile daima irtibat halinde olunması ve adım atılması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulunuldu.” Dedi.

USLU, sözlerine şunları ekledi. “Birlikte yapılacak titiz ve özenli bir çalışma ilimiz ekonomisine 2015 yılı için ne kadarlık katkı gerçekleştireceğimizi belirleyecektir. Yapılacak hataların telafisi olmayacağından hep birlikte oldukça dikkatli ve hızlı bir çalışma performansı göstermemiz gereklidir. Bu sene yeni bir kırsal kalkınma programı uygulamaya girecek. Yeni program yeni kaynak demektir. Pek çok alanda yeni yatırımlar için büyük bir fırsatı ele geçirmiş olacağız. Proje hazırlıklarına hiç zaman kaybetmeden başlanmalıdır. Kurum mevzuatımıza uygun bir şekilde hazırlanacak Proje Başvuru Paketleri ile IPARD fonlarından İlimize yatırım yapmayı düşünen girişimcilerin en yüksek oranda faydalanması hedeflenmektedir. Kahramanmaraşlı yatırımcıların önümüzdeki günlerde yeniden çıkacağımız Başvuru Çağrı Dönemlerini çok iyi değerlendirmelerini bekliyorum. Hibe desteği verdiğimiz sektörlerin enerji yatırımları da hibe desteğinden yararlanacaktır. Yatırımcılarımızı turizm yatırımları öncelikli olmak üzere proje vermeleri için teşvik ediyorum. Bu fırsatları kaçırmayalım. Apart oteller, bungalov evler, moteller, dağ evleri, butik oteller, halı sahalar, akua parklar, yeme-içme tesisleri, piknik yerleri, lokantalar, vb. birçok yatırım alanında hibe desteği veriyoruz, gelin muhakkak görüşelim. Bizimle görüşmeden karar vermeyin. ”dedi.

Editör: Haber Merkezi