Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım kapsamında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde kurulmak üzere ikinci yatırım sözleşmesini de imzaladı. Yapılacak olan yatırım ile Pazarcık ilçesinde 100 büyük başlık süt üretim tesisi kurulacak

TKDK Pazarcık’ta Yapılacak Olan Tesislere Destek Vermeye Devam Ediyor

Pazarcık’ta kurulacak ve Öz Coşman Gıda Tarım Hayvancılık İnşaat Akaryakıt Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından Pazarcık İlçesi Narlı Bucağı Nefsi Doğanlı Köyünde gerçekleştirilecek yatırımın toplam bedeli 1 milyon 916 bin TL olacak. TKDK yatırımcıya uygun harcama kalemi olan inşaat ve makine ekipman alımları için yapacağı 1.486.600 TL’lık harcamanın yaklaşık 890 bin TL’sını hibe olarak geri ödeyecek. Yatırımcı KDV muafiyetinden de istifade edecek.

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha USLU ‘’Pazarcık’ta destekleyeceğimiz ikinci işletme olacak olan 100 büyük başlık süt üretim tesisinin yatırım sözleşmesini yatırımcımızla imzaladık. Pazarcık kısa bir süre içinde ikinci modern süt üretim tesisine kavuşmuş olacak.  Bu tesiste uygun harcama kalemleri olan yem deposu, sağımhane, ağıl gibi inşat işlerine ve makine ekipman alımlarına hibe vereceğiz. Yatırımın sonunda Pazarcık süt hijyeni, halk sağlığı ve hayvan refahı konularında AB standartlarında ikinci bir işletmeye daha sahip olmuş olacak. Amacımız Pazarcık ilçesinde çok daha fazla yatırımcıya yatırımları için hibe vererek Pazarcık ilçemizin büyük potansiyelini İlimiz ekonomisine kazandırmaktır. Hedefimiz ilimiz genelinde daha fazla işletme kurulumunu sağlamak ve daha fazla istihdam imkânı oluşturmaktır.



AB kırsal kalkınma hibe fonlarının Kahramanmaraşlı yatırımcılarla daha fazla buluşması İlimize çok büyük ekonomik katkı sağlayacak. Şu ana kadar yaklaşık Kahramanmaraş’ta yaklaşık 7 milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirdik. Yakın bir zamanda devam eden ve yeni imzaladığımız yatırım sözleşmeleri ile gerçekleştireceğimiz hibe ödemeleri sayesinde bu miktarı çok daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz.  Kurum olarak kısa bir süre içinde 10. Başvuru Çağrı Dönemi için ilana çıkmayı planlıyoruz. Her zaman olduğu gibi yeni yatırım projeleri bekliyoruz.  İlimizde hibe ödemesi yapmadığımız hiçbir ilçemiz kalmasın istiyoruz. Süt ve et üretim tesislerinin sayısının artmasını ve Kahramanmaraş’ın bir hayvancılık havzası olmasını arzu ediyoruz. Aynı zamanda süt işleme tesislerinin, meyve sebze işleme tesislerinin, soğuk hava depolarının inşası için, yerel ürünler konusundaki yatırımlar için, kırsal turizm yatırımları için ve balıkçılık yatırımları için yatırımcılarımızın projelerini bekliyoruz.’’dedi.

Pazarcık’ta gerçekleştirilecek 100 büyük başlık süt üretim çiftliği yatırımının tamamlanma süresi 5 ay olacak. Yatırımın sonunda 4 kişiye istihdam sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi