Haftalık Ekspres gazetesini çıkardığımız 2000 yılında verdiğimiz ilan üzerine gazetemizde çalışmak isteği ile üç bayan müracaat etmişti.

Seçici kurulumuz 2 bayana onay verirken, ben 3 bayan adaydan bir tanesine onay vererek bu kızdan iyi bir gazeteci olur demiştim.

3 bayanı da işe aldık. Üçü de ekspres gazetesinde gazetecilik mesleğine adımlarını atmışlardı.

 İlerleyen aylarda ikisi mesleği bıraktı. Açıkça gazetecilik mesleğine yatkın olmadıklarını anlayarak meslekten ayrıldılar.

Bundan gazeteci olur dediğim elaman her türlü zorluklara göğüs gererek meslekte kalmayı sürdürdü.

Ekspres gazetesinde ki ortaklığıma son vererek gazeteden ayrıldım. İsmini yazımın sonunda vereceğim bu kızımız da benim gazeteden ayrılmam üzerine Ekspres gazetesinden ayrıldı. Aradan birkaç ay geçmişti ki bu kızımız yanıma gelerek, Ozan ağabey ben bir gazete çıkartacağım bana destek olur musun dedi.

Medeni cesaretini takdir ettiğim bu kızımıza, elbette sana yardımcı olurum diyerek gazetenin kuruluşu tamamlayıp yayın hayatını başlattık.

Yaklaşık 3-4 yıl bu gazetede Genel yayın yönetmenliği yaptım. 

Gazeteci kızımız artık tek başına gazeteyi çıkartacak bilgi ve beceriyi almış ve tek başına ayakları üzerinde durmayı öğrenmişti, artık ayrılma zamanı da gelmişti.

Genel yayın müdürlüğü görevimi bıraktım. Resmen gazeteden ayrıldım, ama bu gazeteci kızımızla olan dostluğumuz bitmedi.

Gerektiği zaman manevi yardımda bulunmayı da sürdürdüm.

Allah var ki kendiside her zaman bana karşı saygılı olmayı ve bazı konularda fikir danışmayı hiç ihmal etmedi.

Bu gazeteci kızımız meslektaşım 10 yıldan buyana Kahramanmaraş ta yayın hayatını istikrarlı bir şekilde sürdüren haftalık ÖZGÜR HABER gazetesi sahibi Neşe Yıldızhan’dır.

Kendisini ve gazetesini Kahramanmaraş’a kabul ettirerek bu çileli ve meşakkatli mesleğini devam ettirmektedir.

Gazetecilik, sabır, istikrar ve bilgi donanımı ister.

Neşe Yıldızhan sabır, istikrar ve bilgi donanımı ile gazetecilik mesleğini sürdürürken, yeniliklere  açık olmasıyla Gazete olarak her geçen gün biraz daha büyümeyi  sürdürmektedir.

Bu kızdan gazeteci olur dediğim  Neşe Yıldızhan’ı yüzümü kara çıkartmadığı için tebrik ediyor, başarılarında bir nebze de olsa payımın olmasından mutluluk duyuyor ve bu meşakkatli meslekte nice uzun yıllar yayın hayatı dileklerimle sağlıcakla kalınız diyorum.