Mızmız insanlardan oldu bitti hoşlanmam ve bu tip insanlara da güvenmem.

Gerek siyasi, gerekse ticari hayatta mızmız insanlardan başarıyı yakalamasını beklemek ise hayalcilik olur.

Ancak burası Kahramanmaraş, bir bakarsın ‘olmaz’ denilenler şöyle veya böyle bir şekilde oluverir.

Yerel seçimler adım adım yaklaşırken siyasi arenada da her geçen gün hareketlilik artmaktadır.

Kahramanmaraş’ın büyükşehir olması nedeniyle beldeler ortadan kalkarken, Merkezde büyükşehir ve iki ilçe olmak üzere üç belediye başkanı seçilecek.

Büyükşehir ve iki ilçe; Dulkadiroğlu ile Onikişubat belediye başkanlığı için birçok aday adayı çıktı ve de çıkacaktır.

Büyükşehir belediye başkan adayını elbette partilerin genel başkanları tespit edecektir. İlçe belediye başkan adaylarının tespiti ise zannederim aday adayları arasından özellikle Büyükşehir belediye başkan adayının görüşü alınarak yapılacaktır.

Merkezdeki iki ilçe belediye başkanlığına aday olmayı gönlünden geçiren, aday adaylarını ben ikiye ayırıyorum:

Bir; gerçekten bu hizmete talip olanlar.

İki; aday adayı olup bir yerlere kapak atmak, bir üst makama sıçramak veya yüklü ihalelerden birkaçını almayı hedefleyenler.

İkinci şıktaki aday adaylarının kimler olacağını kamuoyu gayet iyi bilmektedir. Ben bunları siyasetin müptezelleri olarak isimlendiriyorum.

Birinci şıktaki aday adaylarına gelince, bu isimleri de ‘aktifler’ ve mızmızlar olarak ikiye ayırıyorum.

Merkez İlçe belediye başkanlığına aday adayı olmayı düşünen ve kamuoyuna “ben aday adayıyım” imajını veren ancak bir türlü aday adaylığını açıkla(ya)mayan ve bir yerlerden icazet bekleyenleri de ‘mızmızlar’ olarak nitelendiriyorum.

Aktiflere gelince onlar kendilerine güvenleri olanlardır. Aday adaylıklarını açıklayıp, şimdiden sahada çalışmalarını başlatan ve bunu sürdürenlerdir.

Bir hizmete talip olmak için önce öz güven gerekmektedir. Kendisine öz güveni olanların hizmet etmedeki başarı oranı yüksek olurken, kendisine öz güveni olmayanlardan başarı beklemek ise abesle iştigal olur.

Atalarımız “er kalkan yol, er evlenen döl alır” demiş. Bir örnek verecek olursak; Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesi belediye başkanlığına AK Parti’den aday adaylığını açıklayan ve sahaya inerek çalışmalarını titizlikle sürdüren Tuncay kazancı bu isimlerden bir tanesidir.

Tuncay Kazancı; “Ben İlçe belediye başkanlığı görevini hakkıyla yapabilirim, Oniki Şubat ilçemizin problemlerini ve kapsadığı alanı çok iyi biliyorum” diyerek kendisine olan öz güveni ile aday adaylığını açıklayarak yol kat etmeye başlaması elbette güzel bir harekettir.

Aday gösterilir ya da gösterilmez ancak bu medeni cesareti göstermek kişinin meziyetinin ve kendisine olan öz güveninin göstergesidir.

Bizim tek beklentimiz; gerek büyükşehir, gerek merkez ilçe ve ilçe belediye başkanlıklarına Kahramanmaraş’a gerçekten hizmet verecek insanların oturmasıdır.

Mızmız olmayan aday adaylarına çıktıkları yolda başarılar diliyor ve sağlıcakla kalınız diyorum.

(Not: Çarşı Polis Karakolu’nda meydana gelen ve bir daha yaşanmasını arzu etmediğimiz nahoş olayda ‘orantısız darp’ edilen Hançerkıran ailesinin fertlerine Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum.)