12 Haziran genel seçimlerinde, AK Parti’den milletvekili aday adayı olup, ilk 8’e girmeyi başaramayan (kısmet değilmiş) SS. Yeni Sanayi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi – Kefalet Kooperatifi Başkanı Şeref Kazancı için, geçtiğimiz kurban bayramı öncesi arayıp da, kutlama vereceğiz dediklerinde, “Allah Allah, hayırdır inşallah. Düğün değil bayram değil, Şeref Kazancı niye kutlama verdi ki?” demekten kendimizi alamadık.

Keyfinden mi verdi, hayır! Canı öyle mi istedi, tabi ki hayır! Kooperatifin parası çoktu da, bir yerlere harcamak mı geçti içinden, elbette hayır!

Hayırda hayır var diyerek, bir arayış içine girdik ki, abooooo, meğerse Şeref Kazancı dostumuzun niyeti, önümüzdeki yılın ilkbaharında yapılacak olan, başkanlığını bir dönemler A.Rıza Kekeç’in sürdürdüğü Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanlığına talip olmak!

Yanlış anlaşılmasın, biz kimsenin ne karşısında, ne de yanındayız. Öyle bir derdimiz de yok. Kuşkusuz Şeref Kazancı elbette ki, her görevin üstesinden gelebilecek yetenekli, dürüst ve o kadar da memleket sevdalısı bir kardeşimiz.

Sorumluluk sahibi, iyi niyetli ve dürüst.

Ancak bu büyük maceraya soyunurken, niyet ederken, insanın aklına geliyor tabi, “Yol arkadaşları kimler, arkasında kimler var, kimler cesaret verdi?”

Bu sorunun özellikle son bölümü önemli. Arkasında kim var? “Hadi koçum, kim tutar seni, başkan sensin, korkma, arkanda ben varım!” diyen babayiğit kim?

*

Sorularla birlikte tabi ki insanın aklına ilk çırpıda Esnaf ve Sanatkârların patronu Ahmet Kuybu geliyor. Bilindiği gibi, 19.10.2011 tarihinde yapılan merkez esnaf kredi ve kefalet kooperatifi başkanlık seçiminde Kuybu, sanayi esnaflarından Mustafa Arslantürkiyeli yanında yer almış, onu desteklemişti. 18 oda başkanı da Arslantürkiyeli yanında olduğunu deklare etmelerine rağmen. Lakin Kekeç, ezici bir üstünlükle, en güçlü destekçisi Kuybu’ya, 18 oda başkanına rağmen seçimin galibi olmuştu. Olmuştu çünkü, arkasında sanayi esnafının büyüğü, abisi, babası Mustafa Kır vardı. İkinci Mustafa, yani yine sanayi esnafının yakından tanıdığı isim Mustafa Yaman… Ve son senelerin odalar içinde parlayan yıldız gösterilen Adnan Kozak…

O zaman da yazdık, bize göre (herkesin bildiği ve söylediği gibi) o seçimi Arslantürkiyeli değil, Ahmet Kuybu kaybetmiştir. Bunda herkese mutabık. Zaten kamuoyu da bunu konuşuyor.

O sebeple de üyeler ve Kekeç ekibi, Kuybu’ya ihtar verir gibi, uyarıda bulunur gibi, “Bu biiiiirrrrr!” demişti. Demek ki, Kuybu’nun yanında olduğunu söyleyenler, Kuybu’ya ihanet etmişti ve arkadan  hançerlemişlerdi. İyi de, neden bu duruma gelindi, ona bakmak lazım! Düne kadar büyüğümüz, abimiz, babamız dedikleri Kuybu’ya neden sırt çevirdiler de, neden ikili oynadılar, neden sağ gösterip sol vurdular, neden daha dün kendilerine babalık yapan adamı arkadan vurdular, neden zayıf düşürdüler, neden iyiliğe ihaneti kendilerine hak saydılar? İnsan bu kadar nankör olabilir ancak!

Son söz, Kuybu’ya  ihanet eden yanında imiş gibi başkalarına çalışan, arkadan vuran dostum, arkadaşım  dediği kimseler. Yani Kuybu’nun adam ettikleri, adam yerine koydukları…