Yerel seçim adım adım yaklaşırken Ak Parti büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları da meydana yavaş yavaş girerek peşrev çekmeye başladılar.

Büyükşehir belediye başkan adayını Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan belirleyeceği için aday adayları başbakanın iki dudağının arasından çıkacak isme odaklanmış durumdalar.

Kamuoyu yoklamalarında büyükşehir belediye başkan aday adaylarından ustalık devrini yaşayan Mustafa Poyraz’ın önde gittiği bir gerçektir.

İlçelerde seçim ateşi merkezden daha yüksek. Merkez ilçeler dışındaki ilçelerimizdeki durumlar ise hayli kritik. Pazarcık ve Nurhak’ta CHP’nin, Ekinözü’nde MHP’nin kesin hakimiyeti var. Göksun, Elbistan, Afşin, Türkoğlu ve Çağlayancerit ilçelerimizde ise AK Parti’nin durumu çokta iç açıcı görünmüyor.

Bu ilçelerimizin belediye başkanlığı adaylığına lav edilen belde başkanları aday adaylıklarını açıklamaktalar ve hummalı bir çalışma içerisine girmiş durumdalar.

Örneğin; Büyükkızılcık Belde Belediye Başkanı Bayram İnce, Göksun Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı.

Bayram İnce, aday gösterilebilir mi? Göksun’u taşıyabilir mi?

Niçin gösterilmesin? Niçin taşıyamasın?

Belde belediye başkanlığından ilçe belediye başkanı olmaz mı?

Geçmişe gidip hafızamızı yoklarsak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beyoğlu İlçe Başkanlığından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelmedi mi? O halde  Büykükızılcık Belediye Başkanı Bayram İnce de Göksun Belediye Başkanlığına aday adayı olabilir, başkan da olabilir.

Bayram İnce, Belediye Başkanlığında beldesine hizmet konusunda çokta başarılı olmuştur. Beldenin altyapısını, yolunu, spor sahasını, liseyi, Kızılcık Şifalı Suyunu bölge halkına kazandırmış ve iç turizmde canlılık getirmiştir.

Bunlar bütçe sıkıntısı içerisinde olan bir belde için büyük hizmetlerdir. Eğri oturup doğru konuşmak gerek. Bayram İnce’nin Belediye Başkanı olarak yaptığı hizmetleri bir çok ilçe belediye başkanları ilçelerine yapamamıştır.

Ünvanların iriliği çok önemli değil. Önemli olan ufuk açıklığı ve hizmet getirebilme yeteneğidir. Büyükkızılcık Belde Belediye Başkanı Bayram İnce, ufuk açıklığı ve hizmet getirebilme yeteneğine sahip olduğuna göre Göksun Belediye Başkanlığında da başarılı olacağı gereçeği kesinlikle göz ardı edilmemelidir.

Benim Bayram İnce ile özel bir dostluğum bulunmamaktadır. Ancak gazeteci olarak diğer belde belediye başkanları gibi Bayram İnce’nin çalışmalarınıda takip etmekteyim. Benim için şahıs değil hizmet edebilen insan önemlidir.

İlçe belediye başkanlarının “Belde belediye başkanından ilçe belediye başkanı olmaz” sözünü kınıyorum.

Böyle bir tanımlama kısır döngü içerisinde olan kişilerden çıkar. Açık açık söylüyorum, belde belediye başkanlarından ilçe belediye başkanı olur. Hemde bal gibi olur.

Herkesi kendisi gibi uyuşuk ve idare-i maslahatçı sananları da kınıyor, sağlıcakla kalınız diyorum.