Hanefi Mahçiçek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını İl başkanlığına yaptığı müracaatla resmileştirdi.

Kadrolu aday adaylarını saymaz isek, şu ana kadar Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adaylığını resmileştiren tek aday adayı Hanefi Mahçiçek olmuştur.

Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olduğu söylenen birçok isim, bir kısım çevrelerce dillendirilse de, bu isimlerin resmi müracaatlarının olmaması kamuoyunda, ” geleceğe yatırım yapmak için ismini lanse edenler, Kazanın bir kulpundan tutmak isteyenler, bir üst makama sıçramayı arzulayanlar” şeklinde yorumlanmaktadır.

Vallahi seçmen cin gibi, eski seçmen değil, ‘aday adayıyım’ diyenlerin esas niyetlerinin ne olduğunu anında tahlil etmektedir.

Hatta bu konudaki fıkralar dilden dile dolaşmaya bile başlamıştır.

Biraz sabırlı olursak, önümüzdeki belli süre içerisinde büyükşehir Belediye başkanlığına aday adaylığını resmileştirecek ve Kahramanmaraş’a hizmet etmek için yola çıkacak elbette birçok kişi olacaktır. Aday adayları arasından adayı tespit edecek tek kişi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Dulkadiroğlu ve Onikişubat metropol ilçe belediye başkanlığına aday adaylarının sayısı bir hayli fazla. Bu iki ilçenin seçim yarışı büyükşehir belediye Başkanlığı seçiminden daha hareketli ve daha ateşli görünüyor.

Kahramanmaraş’ta muhalefet partilerinin üzerlerine ölü toprağı serilmiş görünümünde olduğu için, Ak Parti tüm basının haber odağı olmuştur.

Bir kısım okuyucularımdan; “Karaozan, köşe yazılarının çoğu Ak Parti ile ilgili, sende mi Ak Partili oldun?” şeklinde sitemler almaktayım.  Ben önce köşe yazarıyım. Görüneni  ve ortada olanı yazar yorumlarım. Olmayan şeye köşe yazmak, olmayanı var gibi göstermek gibi bir meziyetim olmadığı için saygıdeğer okuyucularımdan da beni anlamalarını istiyorum.

Evet iki metropol yani merkez ilçeden bahsediyorduk. Bunlardan Dulkadiroğlu ilçemizde Belediye Başkan aday adayı olarak Mustafa Özsoy ve Necati Okay kıyasıya çekişmektedir, ikisi ile de dostluğum var. İkisi de ehil insanlardır.

Ancak;  Dulkadiroğlu ilçesi seçmeni Karacasu beldesi eski Belediye başkanı Süleyman Topçuoğlu nun neden aday adayı olmadığını soruyor.

Süleyman Topçuoğlu’nun, Dulkadiroğlu ilçesinde hatırı sayılır bir seçmene sahip olduğu görünüyor ve seçmen Topçuoğlu’ndan da Belediye Başkanlığına aday adayı olmasını bekliyor.

Ben bana aktarılanları ve gördüklerimi yazıyorum, kararı elbette Süleyman Topçuoğlu’nun kendisi verecektir.

Eğer Süleyman Topçuoğlu da aday adayı olursa Dulkadiroğlu ilçemizdeki seçim ateşinin ve yarışın uç noktaya çıkacağını sanıyorum.

Ak Parti açısından aday adaylarının kıyasıya bir yarışa girmeleri elbette çok güzel bir gelişmedir.

Belediye Başkanlıklarına ehil kişilerin talip olma yarışı içerisinde olmaları demokrasinin olmazsa olmazlarından ve güzelliklerindendir.

Onikişubat ilçesi Belediye Başkanlığına Ak Parti’den aday adayı olan Tuncay Kazancı,  aday adayı olması beklenen Mehmet  Sabancı  ve öteden beri ismi gündemde olan Mustafa Buluntu var. Bu ilçemizde de önümüzdeki günlerde resmen müracaat edecek Belediye Başkan aday adayları olacaktır.

 Diğer ilçelerimizdeki seçimlerde sürprizler yaşanabilir.

Türkoğlu ilçemizin Belediye Başkanlığına Ak Parti’den aday adayı olması muhtemel olan Beyoğlu Belde Belediye Başkanı OsmanOkumuş  ve mevcut ilçe belediye başkanı Mustafa Taşhan var. Osman Okumuş Beyoğlu Beldesinde harika işlere imza atmış ve yöre halkının takdirini kazanmış bir isim. Son olarak restorasyondan geçirilen Sarılar su değirmeni ve etrafındaki 30 dönümlük mesire alanı büyük takdir gördü.

Peki, Osman Okumuş Türkoğlu’na Belediye Başkan adayı gösterilmezse ne olur?

Osman Okumuş’un o şartlarda ne yapacağını ben kestiremem. Ancak Osman Okumuş’un her an seçimin dengesini değiştirecek güce sahip olduğu görünüyor.

MHP’nin Türkoğlu Belediye Başkan adayının ise Cafer Güçlü olacağı söyleniyor. Cafer Güçlü’nün Türkoğlu’nda küçümsenmeyecek bir seçmene sahip olduğu gerçeği de unutulmamalıdır.

 Afşin İlçemizde mevcut belediye başkanından hoşnutsuzluk var. Çoğulhan Belde belediye Başkanı Adem Yıldız geçtiğimiz günlerde MHP’ye iltihak etti.  MHP Adem Yıldızı Afşin’den aday gösterirse AK Parti’nin Afşin’de işi çok zor olacağa benziyor.

Göksun ilçemizde, AK Parti İlçe Başkanı Talhat Koska, mevcut Başkan Ramazan Hurç ve Bayram İnce  Belediye Başkanlığına aday adayı.

Büyük Kızılcık Belde Belediye Başkanı,  Bayram İnce kamuoyu yoklamalarında açık ara önde gitmekte ve beldesine yaptığı hizmetlerle ilçe Belediye Başkanlığını da yapabilecek görüntüde.

MHP Göksun Belediye Başkan adayını emekli Veteriner hekim Coşkun Kale olarak açıkladı.  MHP’nin Göksun’da göz ardı edilmeyecek bir gücünün olduğu kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Kaldı ki 2009 seçimlerinde AK Parti Göksun’u sadece 500 oy farkla kazanabilmişti.

Elbistan’da AK Parti Belediye başkan adayı açıklanmadı. MHP Daha önce Elbistan Belediye Başkanı olan Abdullah Paksoy’u, Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Elbistan ilçemiz de MHP’nin ağırlıklı olduğu bir yerdir. Siyasi partiler adeta satranç oynar gibi titizlikle adaylarını tespit etmeye çalışmakta, hata yapanın ise mat olması kaçınılmaz görünmektedir.

Çağlayancerit İlçemizde Ak Parti aday adayları arasından halen bir tercih yapmamıştır. MHP cenahı da Çağlayancerit belediye eski başkanı Nazım Engizek’i Belediye başkan adayı olarak belirlemiştir.

Nazım Engizek’in öteden beri Çağlayancerit’te büyük oy potansiyeli vardır.

Şu ana kadar İlçelerimizdeki durum böyle yarın ne olur ne olmaz bilemeyiz.

Bizim dileğimiz; Kahramanmaraş Büyükşehir ve İlçe Belediye başkanlıklarına isimler hangi partiden seçilirse seçilsin  bu işi hakkıyla yapabilecek işinin ehli donanımlı insanların gelmesi ve Kahramanmaraş’ımıza hizmet akışının daha iyi olmasıdır.

Sağlıcakla kalınız diyorum.