Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal,  Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili  Sıtkı Güvenç,  İl başkanı M. Fatih Erkoç’la birlikte 18 ay önce hayata geçirilen Kahramanmaraş Gelişim Stratejisi  ve Eylem Planı çerçevesinde 1. İzleme ve değerlendirme raporunu basına kitapçık halinde sunarak bilgilendirme ve değerlendirmede bulundu.

7 ana hedefte toplanan raporda, gerçekleştirilen ve proje aşamasında olan çalışmalar konusunda eğip bükmeden açıklamalarda bulunan Milletvekili Mahir Ünal, basın mensuplarından raporun incelenerek müspet ve menfi taraflarıyla yorumlanmasını da istedi.

43 yıllık meslek hayatımda Kahramanmaraş’ın gelişimi ve kalkınması konusunda ilk defa ciddi ve sistematik bir çalışmanın olmasından gazetecilikten öte bir Kahramanmaraşlı olarak memnuniyet duyuyorum.

Kahramanmaraş halkı bu güne kadar siyaset kurumlarından çok vaatler duydu.  Suya yazı yazmakla eş değerde olan bu vaatler yüzünden Kahramanmaraş halkının canı çok yandı.

Ak Parti mensubu değilim, Ak Partili olmamam, Kahramanmaraş’ın gelişimi için yapılan ciddi ve tutarlı çalışmaları umursamamamı ve göz ardı etmemi de gerektirmez.

1.İzleme ve değerlendirme raporunda gerçekleştirilen hizmetler ile proje veya ihale aşamasında olanlar açıkça belirtilmiştir. Bu hizmetlerin gerçekleşmesi aşamalarında bizlerde elbette takipçi olacağız.

Hizmete aç olan Kahramanmaraşlı eylem planındaki gerçekleştirilen hizmetleri az bulabilir, ancak bir projenin hayata geçirilmesi süresindeki umulmadık aksaklıkların çıkacağını göz ardı etmeden, ciddi manadaki bir çalışmanın % 100 oranında gerçekleşmesinde sistemli, kararlı ve sabırlı olmanın en önemli faktör olduğunu da unutmamalıyız.

Bilimsel, ısrarcı ve istikrarlı bir çalışma içerisinde Ak Partili beş milletvekilinin hizmet konusunda birlik ve dirlik içerisinde olduklarını görünmektedir.

Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın konuşmalarında sıklıkla tekrarladığı “Bizler” kelimesiyle beş milletvekilinin hizmet konusunda birlik içerisinde olduğunu vurgulaması insana güven duygusu vermektedir.

Mahir Ünal bu raporla çalışmalar konusunda basına bilgilendirmenin yanı sıra basına adeta hesap vermektedir.

 Mahir Ünal dan ümitli olduğumu köşe yazılarımda açıkça ifade etmiştim. Bu sözümün halen arkasındayım. Arkasında olduğum bu sözümden beni mahcup çıkarmayan Mahir Ünal’a da teşekkür ediyorum.

Kahramanmaraş’a hizmet konusunda gayret sarf eden milletvekillerimizi hangi parti mensubu olursa olsun takdir etmemek ve inadına muhalefet yapmanın etik olmadığı gerçeğini hatırlatarak sağlıcakla kalınız diyorum.